THQ обявиха платформи и дата за първата игра по Voltron

Pinterest LinkedIn +

Първата от двете планирани от THQ игри по култовата анимационна поредица от 80-те години на миналия век Voltron е озаглавена Voltron: Defender of the Universe и ще се появи в Xbox Live Arcade и PlayStation Network през октомври т. г.

Базирана изцяло на оригиналните серии, а не на новата версия Voltron Force, която в момента се излъчва премиерно по Nicktoons, тя ще поддържа кооперативен режим с капацитет от петима играчи. Всеки от тях ще може да се "вселява" в гигантски робо-лъв по собствен избор, придобивайки различен вид супер сили и специфична атака, чрез който да атакува най-големия враг на планетата Арус – подлия крал Заркон.

Както и във филмовата поредица, отделни кадри от която ще бъдат интегрирани в геймплея, колосалният по размерите и мощта си робот Волтрон ще бъде "сглобяван" чрез коалирането на робо-лъвовете. Този момент ще може да бъде възпроизведен най-пълноценно в кооперативния онлайн режим на Defender of the Universe от петима играчи, но ако са само двама, те ще могат да колаборират помежду си и офлайн.

Създателите на ТВ сериите - World Events Productions, стоят и зад тази, и зад все още необявената официално втора игра по Voltron, чийто рилийз е планиран за 2012 г.

Сподели.