The Social Network с топ рецензия на 2010

Pinterest LinkedIn +

Toy Story 3 - най-доходоносният филм на 2010 г. в световен мащаб, и The Social Network - един от филмите с най-много номинации за предстоящите Златни глобуси, са тазгодишните ленти с най-много позитивни филмови рецензии, обяви специализираната медия Rotten Tomatoes на базата на анализираните над 250 рецензии за всяко от заглавията.

Според редакторите на Rotten Tomatoes, това е един от решаващите фактори, които членовете на Филмовата академия на САЩ взимат в съображение при селекцията на номинациите за най-престижните награди в киното. Тъй като рилийзът на The Social Network е по-скорошен от този на Toy Story 3 и отделни медии все още не са рецензирали лентата на Дейвид Финчър, разказваща историята на създаването на социалната мрежа Facebook, окончателният фаворит на филмовите критици ще стане ясен в първите дни на 2011 гoдина.

В началото на седмицата процентите позитивни рецензии за Toy Story 3 са били 99 от 247 публикации, срещу 97 от 258 публикации за The Social Network.

С големи шансове за номинация за Оскар е и току-що издаденият нов филм на Братя Коен - True Grit, ако се съди по позитивните рецензии за лентата - 95% от публикуваните 167 ревюта са с положителен тон. На другия полюс са филми като Vampires Suck и последният филм на М. Найт Шиямалан - The Last Airbender, които получиха унищожителна критика и имат по-малко от 10% позитивни рецензии в актива си.

Сподели.