The Last Man on Earth (Последният човек на Земята)

Pinterest LinkedIn +

The Last Man on Earth е един от най-новите сериали на FOX. Комедийна продукция, която бяга (и то бързо) от клишетата в ситком жанра и стъпва на територии, в които много други поредици избягват да ходят.

"За сериал, който изобщо не би трябвало да успее, The Last Man on Earth е доста добър.", казва журналистката Маргарет Лайънс. И не може да си представите колко е права.

Актьорът в главната роля е Уил Форте, който прави смела стъпка напред към телевизията (или по-скоро назад, след 10 години в Saturday Night Live). Резултатът е постапокалиптичен.. апокалипсис!?!

Комедия, която е едновременно лека за гледане и свежа за хората, които гледат по 4-5 такива поредици наведнъж. Само да не бяха всички ситуации толкова неловки. Друго си е да оставяш на пауза за известно време, понеже главният герой е непоносим… 

Началото

Идеята за The Last Man on Earth е на дуото сценаристи Фил Лорд и Кристофър Милър, на които е кръстен и главният персонаж - Фил Милър. 

В началото целта им е да реализират заглавието като един пълнометражен филм и се свързват с актьора Уил Форте. Техният приятел от Saturday Night Live (На живо в събота вечер) - обаче, предлага да променят формата в сериен.

Комикът се вдъхновява от поредици като Life After People (Животът след хората), но влага голямо количество хумор в героя си.

"Обичам комедия, в която има много напрежение и въпреки че невероятните неща в нея, лесно може да се асоциираш."

И именно това е едно от най-силните качества на The Last Man on Earth - възможността да видиш себе си в героите, въпреки че те са изпаднали в доста необичайни ситуации. Фил Милър и компанията му преминават през неловките ситуации, в които всеки от нас е изпадал, но го е срам да си признае. Ето така изглеждат те на малкия екран.

Историята

В основата си The Last Man on Earth не е загадка, дори заглавието го подсказва. Героят на Уил Форте е оцелял след като непознат вид смъртоносен вирус изтребва цялото население на Земята. От там насетне бързо си спомняме за друг Уил - Уил Смит и неговата sci-fi дистопия I Am Legend (Аз съм легенда). 

Останал последния човек на планетата (или поне той така си мисли), главният герой в The Last Man on Earth - Фил - разполага с пълна свобода да разкрие лентяя в себе си, своето истинско АЗ. От обикаляне на най-големите музеи в САЩ, през трошене на всякакви неща с валяк, та до завземане на най-богаташките имения.

Сигурни сме, че ако целият сериал се занимаваше с тази тема, пак щяхме да сме доволни. За щастие, създателите на поредицата все пак задълбават повече в човешката природа и абсурдните крайности, до които можем да стигнем в подобни моменти. 

Актьорският състав

Въпреки че привидно фокусът на сериала е върху “последния човек на Земята”, The Last Man on Earth разчита много на другите си герои (вероятно сте се досетили, че такива има) и актьорите зад тях. Именно те правят играта на Уил Форте толкова добра.

В каста на първи сезон място намират още:

Дженюъри Джоунс - изключителната блондинка познавате най-вече от друг сериал - Mad Men (Момчетата от Медисън Авеню). Там тя играе (бившата) съпруга на главния герой Дон Дрейпър - Бети. Също така тя взе участие в X-Men: First Class (Х-Мен: Първа вълна), макар че ролята й там не беше основна.

Кристен Шаал - за едни Кристен е безумно забавна, а за други също толкова дразнеща. Чувството за хумор на тази актриса разчита много на гласа и специфичните черти на лицето й. За таланта й говорят и нейните роли в анимациите Gravity Falls и Bob’s Burgers, донесли й не една награда за озвучаващ актьор.

Мел Родригес - американският актьор е известен най-вече с телевизионните си роли, макар рядко героите му да се задържат повече от 2-3 епизода. The Last Man on Earth е сред сравнително дългосрочните му ангажименти, макар че не се знае дали ще го видим и в други сезони.

Добрата новина за хората, които сериалът успява да грабне е, че FOX го подновиха за втори сезон през 2016 г. 

Телевизията e известна с безмилостното си отношение към много сериали, голяма част от които не успяват да стигнат до втори сезон. Високите рейтинги, съчетани с позитивното мнения на критика и фенове обаче, подсигуриха още нови епизоди на The Last Man on Earth. А за тези от вас, които още не са се докоснали до сериала, повярвайте ни - заслужава си!


Сподели.