The Hobbit 3 получи ново заглавие - The Battle of the Five Armies

Pinterest LinkedIn +

Упоритите слухове, че последният филм от трилогията The Hobbit (Хобит) ще има ново заглавие, получиха официално потвърждение.

Фентъзи епиката, която първоначално беше озаглавена There and Back Again (Дотам и обратно), ще се казва The Battle of the Five Armies (Битката на петте армии).

Това определено дава нова светлина върху фокуса на предстоящия филм, който, изглежда, ще бъде най-наситен с екшън сцени и големи битки, подобни на тези в последните две части от The Lord of the Rings (Властелинът на пръстените).

Това решение на създателите на The Hobbit не е изненадващо, тъй като The Battle of the Five Armies звучи доста по-гръмко и се очаква да продаде и повече билети. Освен това според Питър Джаксън ситуацията се е променила, когато филмите са станали три.

"Както професор Толкин е имал предвид, There and Back Again обхваща цялото пътуване на Билбо и не се изненадвайте, ако в един момент видите това заглавие на боксет с всичките три филма."

Режисьорът допълва, че в момента завършва монтажа на последната част и се очаква в близките седмици и месеци да сподели много интересни неща с феновете на Средната земя, включително и 25 минути отрязани сцени от The Desolation of Smaug (Пущинакът на Смог).

Сподели.