The Great Gatsby се отлага за лятото на 2013

Pinterest LinkedIn +

Предварително сочен като един от големите играчи в сезона на филмовите награди, The Great Gatsby се оттегли от надпреварата, тъй като Warner Bros. са решили да отложат премиерата за лятото на 2013 г.

Режисираният от Баз Лърман (Baz Luhrmann) филм, базиран на едноименния роман на Франсис Скот Фицджералд, разказва за млад американски писател на име Ник Карауей, който се мести от Средния запад в Ню Йорк и заживява в съседство със загадъчния милионер Джей Гетсби, чийто живот е в основата на романа.

В ролята на Гетсби ще видим Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio), като това е поредната му възможност да се добере до така желаната статуетка Оскар. В каста участват също Кери Мълиган (Carey Mulligan), Айла Фишър (Isla Fisher), Тоби Магуайър (Tobey Maguire), Джема Уард (Gemma Ward) и др.

Warner Bros. обявяват, че причина за отлагане на премиерата са прекалено многото филми с очакван дебют през декември и сравнително ниската посещаемост на киносалоните в дните след Коледа, когато трябваше да е и премиерата на The Great Gatsby.

Сподели.