The Big Wedding - Робърт Де Ниро и Даян Кийтън в щура семейна комедия

Pinterest LinkedIn +

The Big Wedding (Тежка сватба) е новата ексцентрична комедия на Джъстин Закам (Justin Zackham), в която цяло съзвездие от актьори начело с Робърт Де Ниро (Robert De Niro), Катрин Хейгъл (Katherine Heigl) и Даян Кийтън (Diane Keaton) ще се старае да не провали една дълго планирана сватба.

Когато планирате голяма сватба, винаги нещо се обърква в последния момент. Понякога всичко се обърква, но в крайна сметка важен е щастливият край и колко е забавен пътят до него.

Ако сте гледали Four Weddings and a Funeral (Четири сватби и едно погребение), My Big Fat Greek Wedding (Моята голяма луда гръцка сватба), Meet the Parents (Запознай се с нашите) и My Best Friend's Wedding (Сватбата на най-добрия ми приятел), вероятно ще имате нужда от наистина добра причина, за да обърнете внимание на поредната сватбена комедия.
Ще ви дадем няколко.

The Big Wedding е римейк на френската комедия Mon frère se marie, чийто режисьор е Жан-Стефан Брон (Jean-Stéphane Bron). Дали ще ви напомни и на други филми със сватби и отдавна разведени двойки зависи единствено от това колко подобни ленти сте гледали. Това обаче съвсем не означава, че му липсва оригиналност.

Освен на нетрадиционния си и много забавен сюжет The Big Wedding залага и на изключително добре подбран актьорски състав, което е една от основните стъпки към успеха, когато става дума за ансамблови комедии, както е в случая.

Това, което прави филма наистина смешен и различен, са оригиналните персонажи. Спонтанни, изненадващи - някои малко цинични, други малко превзети или прекалено консервативни - те със сигурност ще успеят да ви разсмеят.

Всичко започва с подготовката за сватбата на Алехандро (Бен Барнс) и Миси (Аманда Сийфрид). Щастливото събитие е повод за събиране на всичките им родители, а в случая на Алехандро те са доста.

Осиновен като дете от Дон и Ели Грифин, които отдавна са щастливо разведени, Алехандро никога не е казвал на биологичната си майка, че осиновителите му са се разделили, защото тя е ревностна католичка. Само че сега тя пристига за сватбата и Алехандро е принуден да помоли родителите си да се преструват на женени, а това никак не допада на Биби (Сюзан Сарандън) - приятелката на Дон.

Родителите на Миси, макар и само двама, също не са лишени от странности. Към завихрилия се шеметен фарс се включват и братът (Топър Грейс) и сестрите (Катрин Хейгъл и Ана Айора) на младоженеца, както и един католически свещеник, който има проблеми с алкохола (Робин Уилямс).

Благородната лъжа, която замисля Алехандро, довежда до забавни разкрития, неловки ситуации, но и до откритието, че въпреки всичките си странности едно семейство може да бъде щастливо.

Режисьор и сценарист на The Big Wedding е Джъстин Закам, по-добре познат с работа си като сценарист на хитовата комедия The Bucket List (Ритни камбаната с финес) и създател на сериала Lights Out.  

Носителят на "Оскар" Робърт Де Ниро, когото със сигурност сте гледали в множество комедии, включително във вече споменатата Meet the Parents (Запознай се с нашите) и нейните продължения, както и в брилянтната Silver Linings Playbook (Наръчник на оптимиста), която му донесе номинация за "Оскар", за пореден път ще ви изненада с различно и силно изпълнение в ролята на циничния и несъвършен, но пък осъзнаващ слабостите си Дон.

Де Ниро обаче е само един от носителите на "Оскар" в каста на The Big Wedding. В него има още трима отличени от Академията актьори - очарователните Даян Кийтън (Annie Hall, Something's Gotta Give), Сюзан Сарандън (Thelma & Louise, Dead Man Walking) и винаги забавният Робин Уилямс (Dead Poets Society, Good Will Hunting).

Звездният актьорски ансамбъл е допълнен от Бен Барнс (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader), Аманда Сийфрид (In Time, Les Misérables), Катрин Хейгъл (The Ugly Truth, Life as We Know It) и Топър Грейс (That '70s Show, Spider-Man 3). Резултатът е изненадващо свежа комедия, която ще преобърне представите ви за семейните ценности. 

Сподели.