The Band from TV

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли кое е общото между напълно различни като жанр телевизионни сериали като "Доктор Хаус", "Герои" и "Отчаяни съпруги"?! Възможният отговор е само един и се нарича The Band from TV.

Всъщност едва ли доскоро сте вярвали, че в известен нощен клуб можете да чуете на живо рок банда, която се състои единствено от... звезди от популярни заглавия на малкия екран, но фактът си е факт.

Групата свири и записва единствено с благотворителна цел и, разбира се, за удоволствие, което, ако съдим от възторжените писъци по време на изявите им, явно е и за двете страни...

Създаването

Идеята за нетрадиционната рок група е на вечно усмихнатия симпатяга Грег Грънберг, който доскоро гледахме като Мат Паркман в sci-fi сагата Heroes. През пролетта на 2006 г. той гостува на шоуто House of Blues заедно с още няколко популярни колеги и, подканени от публиката, те решават да изсвирят нещо - ей така, без подготовка и репетиции.

Изненадващо парчето не само се получава, но и преминава под бурни одобрителни възгласи на феновете. По-късно Грег гостува в хитовия сериал "Доктор Хаус" и зад кадър споделя впечатленията и идеята си с Хю Лори.

Двамата си казват: "Речено-сторено" и канят в допълнение Джеймс Дентън от "Отчаяни съпруги" (Майк Делфино) за китарист и Боб Гини от The Bachelor за вокалист. Първоначално групата е наречена Грег и приятели, но по-късно името е сменено, за да е далеч по-атрактивно и открояващо се, а единодушно е решено всички средства от нейните изяви да отиват за различни благотворителни каузи.

"Големият ми син страда от епилепсия и видях в тази идея един прекрасен шанс да подпомогнем финансово The National Epilepsy Foundation и всички тези хора, които се борят срещу болестта", разкрива Грънберг основния си мотив. "Ние сме известни, можем да дадем отличен пример на обществото докато се забавляваме с усмивка за една добра кауза".

Дебютни изяви

The Band from TV дебютира пред публика на After партито на Наградите Emmy и шоуто преминава с бурни овации от страна на всички известни гости на червения килим. През 2007 г. групата изнася два благотворителни концерта, след това записва песен към саундтрака на "Доктор Хаус" (кавър на You Can't Always Get What You Want), а през юли реализира и първия си албум - Hoggin' All The Covers. 

През 2008 г. се появява в промоционалната кампания на реалити шоуто American Idol - Idol Gives Back, в която заедно с Кери Ъндърууд звездите изпълняват хита от дебютния й албум Some Hearts - Before He Cheats. Първата официална телевизионна изява е в "Шоуто на Джей Лено" на 16 януари 2009 г., но до този етап верните почитатели на групата вече са милиони.

Успехът

Популярността на The Band from TV расте с всеки изминал месец, а успоредно с това Лори и Грънберг решават да променят концепцията й и увеличават състава й. В бандата идват Ейдриън Пасдар от Heroes, Джеси Спенсър (чаровният д-р Чейс от "Д-р Хаус") и Скот Граймс от "Спешно отделение".

Малко след това е решено по време на различните благотворителни инициативи да се канят и т. н. "гост музиканти" и групата започва да се доближава до определение като "симфоничен оркестър". Броят на участниците расте до близо 40 души, а тя вече си има музикален директор в лицето на Крис Кели и редови звезди от света на рока като Бари Сърна и Крис Мостърт от The Eagles, Дейвид Лийч и дори детето-чудо Брад Савидж.

Сред тв имената, които се появяват все по-често на сцената с тях, са Тери Хатчър от "Отчаяни съпруги", Бони Съмървил от "Приятели" и "От местопрестъплението", Хорхе Гарсия от "Изгубени", Закари Леви от Chuck и много др. 

Всички редови членове вече подпомагат различни благотворителни каузи. Така Джеймс Дентън се бори в подкрепа на The Conservation Fund, Боб Гини - за The Art of Elysium, Джеси Спенсър - за The Indiana University-Kenya Partnership и т. н.

Настоящ състав:

 • Грег Грънберг (Heroes) - ударни инструменти
 • Джеймс Дентън ("Отчаяни съпруги") - китара
 • Ейдриън Пасдар (Heroes) - китара
 • Хю Лори ("Доктор Хаус") - клавирни
 • Скот Граймс ("Спешно отделение") - клавирни
 • Боб Гини (The Bachelor) - вокал
 • Джеси Спенсър ("Доктор Хаус") - виолина

Гост звезди:

 • Бони Съмървил ("Приятели") - вокали
 • Тери Хатчър ("Отчаяни съпруги") - вокали
 • Хайдън Панетиер (Heroes) - вокали
 • Хорхе Гарсия (Lost) - вокали
 • Крис Мостърт - саксофон
 • Брад Савидж (Дисни продукции) - бас и вокали
 • Джон Сърна - ударни и перкусии
 • Бари Сърна - клавирни
 • Крис Кели - китара

Виж още снимки на The Band from TV!
Виж Live изпълнение на The Band from TV (Видео)!

Сподели.