Теодора

Pinterest LinkedIn +

Певицата Теодора е родена с името Теодора Стойкова в град Бургас. Завършва средно музикално училище със специалност “Народно пеене и пиано” в родния си град и започва да се занимава професионално с музика и пеене.

 

Теодора пее две години в хора към ансамбъла “НХК” – гр. Бургас, изявявала се е в “Странджански ансамбъл за народни песни и танци” като артист-хорист. В началото на 2002 г. певицата се явява на конкурс-прослушване на музикална компания “АРА Мюзик” и само два месеца по-късно подписва договор с нея. Първата й записана песен в компанията носи името “Желание за грях” и дава заглавие и на дебютния й албум, който излиза в началото на 2005 г. Сред хитовете на атрактивната брюнетка са песни като “Желание за грях”, “Не позна”, “Граница”, “Скрита рана”, “Говори ми”, а също и дуетът й с певицата Алисия “Две в едно”.

Репертоарът на Теодора включва както поп-фолк, така и типично балканска музика. Певицата изпълнява и обработен фолклор и споделя, че музиката си остава първата й любов, независимо от стила. Професионалният й дебют на сцена е в началото на 2004 г. в зала 1 на НДК на концерт на сп. “Нов фолк”. Следват множество фестивални изяви, включително и на “Пирин Фолк” - Сандански, където печели и Трета награда за песента “Отвори се, земьо” (2005 г.).

Сподели.