Тейлър Суифт изненада феновете си с двоен албум

Pinterest LinkedIn +

Всеки албум на Тейлър Суифт не е просто музикално събитие, а отпечатък в поп културата. Премиерата на 11-я ѝ студиен проект, озаглавен "The Tortured Poets Department", донесе на феновете в Ню Йорк среднощна изненада - двоен албум с 31 песни. В България той пристигна точно в 7 ч. сутринта!

Певицата първоначално пусна 16 нови парчета, а по-късно през нощта сподели и допълнителен албум с 15 песни, озаглавен "TTPD: The Anthology". "The Tortured Poets Department" доказва Суифт като умел автор на песни и артист, склонен да поема рискове във време, в което поп музиката предпочита да ги избягва. С последните си 10 албума звездата отключи тайни от личния си живот и създаде някои от най-запомнящите се поп песни.

Първият запис с 16 трака отразява мислите на Тейлър в тяхната най-истинска, пълна с драма и противоречия форма. "The Tortured Poets Department" преоткрива теми като вътрешните конфликти и емоционалната сложност, а в текстовете ще откриете хаотичен поток на съзнанието, в който Суифт преминава през хиляди етапи на копнеж и гняв. По повод излизането на албума певицета споделя, че той е "антология от нови творби, които отразяват събития, възгледи и чувства от един мимолетен и съдбовен момент във времето. Момент, който е бил едновременно щастлив и болезнен до еднаква степен".

"Този период от живота на авторката вече е приключил, страницата е затворена. Няма за какво да отмъщаваме, няма сметки за уреждане, след като раните са заздравели. А след по-задълбочен размисъл голяма част от тях се оказаха самопричинени", пише Тейлър Суифт в Instagram. "Тази писателка е твърдо убедена, че сълзите ни стават свещени под формата на мастило върху страница. След като сме изрекли най-тъжната си история, можем да се освободим от нея. И тогава всичко, което остава след нас, е изстраданата поезия."

Песните, в които Суифт е избрала да включи свои колеги, са някои от акцентите в албума. Осмото парче "Florida!!!" с "Florence + the Machine" е великолепно съчетание на два уникални гласа - типичният за Флорънс Уелш стил на пеене допълва вокалния диапазон на Суифт в мелодично парче. Пост Малоун се присъединява към водещия сингъл на албума "Fortnight", към който ще излезе официално видео по-късно в петък. Втората част на колекцията, "Anthology", включва предварително обявените ексклузивни бонус песни на винилов формат "The Black Dog", "The Albatross", "The Bolter" и "The Manuscript", както и множество други нови.

"The Tortured Poets Department" се появява след края на рекордното турне на Суифт "Eras Tour" и е на път да надхвърли очакванията за продажби и стрийминг. Според Spotify в четвъртък албумът се превърна в най-запазвания запис в историята на платформата.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.