Teenage Mutant Ninja Turtles

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън
Издател: Ubisoft
Изисквания: P 1.5 GHz, 512 RAM, Win Xp/Vista
Брой DVD : 1
Платформа: PC/PS2/Xbox 360
Мултиплейър: Да

Ретро класика в нови дрешки и пица

Много добре си спомям детските години. Телевизионните програми бяха само две, анимационните филми - само в определен час, а чалгата беше само импортна и то нелегално от Сърбия. Та за анимационните филми - повечето бяха също внос, предимно с герои като Льоша и Миша, но чат-пат ни огряваше и западното влияние. Един от сериалите, пробили желязната завеса на цензурата, беше за кустенурките нинджа.

Приказката за четворка костенурки, подложени на радиация и  мутирали в гадове с афинитет към пицата и бойните спортове, си беше събитие. А готината репортерка Априйл О Нийл накара много тийн сърца да тръпнат в очакване на всеки един епизод. Стига бе - един от официалните movie фетиши е свързан именно с нея. Така че няма нищо странно в това сериалният франчайз да се ъпгрейдне до геймърски и то още от зората на виртуалните забавления, когато конзолите бяха 8, а РС-тата - 16 битови. Последните няколко игри за костенурките нинджа бяха откровен провал, правени от никому неизвестни дивелъпъри и предназначени предимно за по-малките.

Легендата възродена

Сега нещата обаче са под опеката на гиганта в дистрибуцията Ubisoft и нещата изглеждат различни. А когато става дума за костенурките нинджа, може да става дума само за едно - екшън! И екшънът тук е много. Играта е стандартен джъмп енд рън, тоест в моментите, в които не се занимавате да наблъсквате в главите на лошите пацифистките си нагласи с помощта на хладно оръжие, по избор ще преодолявате различни препятствия. Строшени мостове, скачане по покривите на Ню Йорк - почти през цялото време бързите ви реакции и рефлекси ще бъдат подложени на тест. Ще можете да играете с всеки един от зелените сладури с имена на известни художници от Ренасанса.

Но цялото това подскачане води и до някои проблеми. Първият  е, че управлението с клавиатура ще доведе до пълното ви изнервяне, а и с нея е почти невъзможно да нагласите постоянно бягащата ви от контрол камера. Затова употребата на помощен хардуер (джойпад с 14 бутона и два стика върши чудесна работа) е силно желателна. Другият е, че играта е предвидена както за по-пораснали геймъри, така и за по-невръстни. И ако сте от първите, може да ви се стори досадно лесна на моменти. Но това не я прави по-малко забавна, а ако сте и фен на франчайза - задължителна.

Сайт: www.tmntgame.us.ubi.com


Сподели.