Тази седмица започва "Образование без граници"

Pinterest LinkedIn +

15 – 16 март 2019 г., НДК – етаж 5
Изложението тази година предоставя богата съпътстваща програма, която е насочена към правата на потребителите

На 15 март в Националния дворец на културата ще се открие новото издание на най-утвърденото изложение в областта на образованието и кариерата в страната – "Образование без граници" и кариерният форум "Образование и кариера". На изложението ще участват училища, университети, академии, институции, фирми, работодатели и организации от цял свят.

Над 70 участници очакват организаторите на събитието, като между тях ще има и за първи път представители на Азербайджан, Пакистан, Оман.

Изключително силно и разнообразно ще е българското участие на изложението – десетки езикови и средни училища, български университети и компании. Нашата страна ще представи изключително разнообразни възможности за обучение и кариерно развитие и ще докаже, че е най-доброто място, където младите хора да се развиват, прилагайки своите знания, квалификация и творчески възможности. Като основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера… у дома.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат и с група немски университети и Агенцията по заетостта на Германия, която ще предложи платени стажове и безплатни курсове по немски език. Освен немските участници ще видите и водещи университети от балтийските държави.

Силно ще е присъствието и от Америка, което ще включва и Университета от Уисконсин-Милуоки, който е обучил Сатя Надела, главния изпълнителен директор на Microsoft Corporation.

Съпътстваща програма на изложението


15 март (петък)
Съпътстващата програма започва в петък с Младежка конференция, насочена към правата на потребителя. Поводът е Световният ден на потребителя – 15 март. Конференцията ще бъде открита от Председателя на Комисията за защита на потребителите г-н Димитър Маргаритов.

В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност. Младежката конференция започва в петък от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от асоциация "Активни потребители", Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност.

16 март (събота)
В съботния ден можете да видите няколко уникални презентации, насочени към програми за стипендии и обучение на млади учени и преподаватели, както и към кариерно развитие на младите посетители. След 14:30 ч. Държавна агенция за закрила на детето ще представи националния конкурс "Мобилно приложение" и победителя в него Александър Ковалчук от Димитровград. Към съпътстващата програма ще бъде представена и изложбата "Закрилата на децата в България".

Изложението тази година ще бъде само два дни. Всеки желаещ да го посети може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. Очакваме ви!

За изложението "ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ"


Изложението "ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ" е създадено през 2009 г. и е единственото изложение в страната, което обединява двата сектора – образование и кариера – на едно място. Традиционно събитието привлича голям брой български училища, университети и фирми, както и участници от цял свят. Изложението се организира с подкрепата на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Събитието традиционно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.
Сподели.