Tanguarda представиха модерно танго пред пълна зала "България"

Pinterest LinkedIn +

Холандските музиканти от квартета за аржентинско танго Tanguarda изнесоха впечатляващ концерт, посветен на стила "танго нуево" пред препълнена зала "България". За добрата атмосфера на спектакъла допринесе и френско-аржентинската танцова двойка - Селин Руис и Дамян Розентал.

Освен добре познатите композиции на Пиацола "Oblivion", "Libertango", българската публика стана свидетел на творби на едни от най-големите имена в съвременното аржентинско танго, като Густаво Бейтелман, Антонио Агри, Соня Посети и др.Tanguarda е типичен квартет за аржентинско танго, основан в Холандия. Съставен е от музиканти от различни националности с утвърдена репутация като изпълнители не само на танго, но и на класическа, джаз и уърлд музика.

В състава му влизат пианистката Мария Мартинова от България, бандонеониста Виле Хилтула (Финландия), цигуларят Рафал Замбржицки-Пейн (Полша) и контрабасистът Матю Миджли (Великобритания).Официалната програма завърши с две популярни творби на Пиацола "Adios Nino" и "Libertango".

Концертът на квартет Tanguarda у нас беше по покана на Студио ТангерИН и Джаzz+.

Сподели.