Тайно съобщение, скрито в кода на Dungeon Keeper, излезе наяве след 17 години

Pinterest LinkedIn +

Непосредствено преди премиерата на култовата dungeon стратегия Dungeon Keeper на EA един от дизайнерите, работили по играта, оставя послание, което "засекретява" в кода на продукцията. От тогава до днес са изминали 17 години, през които тайната стоеше дълбоко погребана… До момента, в който пълният текст и самоличността на неговия автор излязоха на светло.

"Пиша този текст в 4 часа сутринта в последния ден на Keeper. Оглеждам се и навсякъде около себе си в офиса ни виждам изморените бледи лица на хората от екипа на Keeper. Този проект разби здравето и социалния живот на всеки от нас, така че се надявам играта да ви хареса.

Изумително е, че след близо пет месеца работа по седем дни в седмицата и по 16 часа на ден ние все още я харесваме. Тази игра бе създадена със страст, от която се гордея да съм част… Аз не просто се надявам, че тя ще ви хареса, а се надявам да сте наясно колко неимоверно много усилия ни коства, за да я направим", се казва в съобщението, написано изцяло с главни букви, което завършва с поименно изброяване на колегите на въпросния дизайнер.

И тук идва един от най-любопитните въпроси – кой е той? Както някои вероятно вече са се досетили, това е Джонти Барнс – настоящият директор по продукцията в Bungie и една от главните действащи сили зад Destiny.

"Забавно е, защото се чувствам по сходен начин и с Destiny", призна Барнс след разкритието. "И двете игри ми костваха абсолютно всичко, което бих могъл да дам. И от двете съм изключително горд. И двете промениха живота ми".

Сподели.