Тайните на щастливата връзка

Pinterest LinkedIn +

"И заживели щастливо…" Това не е просто красиво изречение от приказките, а реалност, която може да бъде постигната. Разбира се, не с някакъв вид вълшебство, а с множество малки действия и правилни решения.

Ето няколко от тайните на щастливата връзка.

Не отлагайте щастието


Има хора, които прекарват целия си живот в очакване на щастието – чакат да си купят къща, чакат да си купят кола или пък да си намерят по-добра работа. Трикът е да се научите да бъдете щастливи с това, което имате. Животът няма свойството да бъде идеален – винаги нещо ще ви липсва, винаги ще има нещо, което не ви харесва. Просто не насочвайте прожекторите към нещата, които нямате или не харесвате. Ценете това, което имате. И бъдете щастливи, че го имате.

Не премълчавайте благодарността


Благодарността е пряко свързана с щастието. Благодарете дори за най-малките неща. Тази вълшебна думичка има огромна сила, знаем го от деца. Няма човек, който да не иска да се чувства ценен, напротив, всички искаме да знаем, че усилията, които полагаме, имат резултат. Тогава сме готови да местим дори планини. Изреченията от типа "Благодаря, че ми поправи телефона" или "Благодаря за вкусната вечеря" не са трудни за изговаряне. Опитайте.

Поискайте прошка и ще я получите


Всички грешим и това не е краят на света, особено ако искаме да поправим нещата. Казвайте "Извинявай" и настоявайте за прошка и разбиране.

Показвайте любовта си

Докосвайте, милвайте, целувайте, прегръщайте – нежността поддържа пламъка на любовта. Правете си и комплименти. С времето сякаш започваме да не забелязваме всички хубави неща у любимия ни - характера, смеха, гласа, усмивката... А това е грешка. Не спирайте да се възхищавате на човека, когото обичате.

Доверие

То е всичко.

Връзка, измъчвана от недоверие и ревност, не продължава дълго.

Говорете

Единственият път към решаването на всеки проблем е разговорът.

Подкрепяйте


Бракът е дълго пътешествие с лодка - ако единият я разклати, другият трябва да я стабилизира, в противен случай и двамата ще потънат. Мисълта е на американския психолог Дейвид Рубен и трябва да се превърне в мото на всяко семейство. Създайте убежище – място, на което любимият ви няма да бъде съден, обиждан, неоценяван, необичан. Подкрепяйте партньора си в личен и професионален план, в "болест, в радост и тъга".

Бъдете верни и в мислите, и в думите, и в действията


Решението да бъдем с някого не се взема веднъж. Взема се ежедневно, но никога не се замисляме за това. Правете го съзнателно, ако трябва, повтаряйте го всяка сутрин: "Днес аз избирам да бъда с теб, защото…"

Винаги ще има по-красиви от него/нея, понякога ще ни се иска да се докажем – че още сме способни да привличаме внимание например, друг път ще ни се иска да отмъстим или пък да направим нещо просто ей така, заради тръпката. Но никоя от тези причини не е по-силна от решението, което сме взели сутринта: "Днес избирам теб, защото...".

А изкушения има навсякъде, не им се поддавайте (по съвета на Оскар Уайлд), а бягайте от тях.

Сподели.