Свилен Ноев (Остава): "МTV ще върти "Sex in the morning"

Pinterest LinkedIn +

Преди няколко дни група Остава се върна от Истанбул, където музикантите записват нов албум в студио "АТМ".

Avtora.com се свърза с вокалиста Свилен Ноев, който разказа повече за албума, впечатленията на групата от Турция, както и новината, че "Sex in the Morning" ще се върти в World Chart Express по MTV!

Avtora.com: Здравей, Свилене! Разбрахме, че съвсем скоро Остава се завърна от Истанбул – записвахте албум там, нали?

Свилен Ноев: Да, така е. Човекът, с когото работим по нашия албум, ни препоръча студиото в Истанбул. Казва се "ATM" и в него работят доста обучени инженери. Самото студио беше страхотно, с много вложени средства в него. Такова студио в България не знам дали ще има скоро. Звукът беше перфектен. Ние искахме да направим един пънкарски албум и сега ще се окаже, че записваме пънкарски албум с най-добрия звук, който можем да си представим.

.: Готов ли е албумът?

СН: Записахме барабаните и китарите на 10 парчета. Има още довършителни неща по китарите, бас китарите и вокалите, така че есента ще се върнем да го довършим. Надявам се ноември месец да е готов албумът.

.: Имахте ли време да чуете някоя местна група?

СН: Слушахме в студиото някакви групи, които също са записвали там. Мога да кажа, че има много добри групи в Турция. Турският рок е доста популярен, макар че естрадата и местната чалга са навсякъде.

.: Пушихте ли наргилета?

СН: Да, пушихме много наргилета.

.: А туркините харесаха ли ви?

СН: Не искам да ги обиждам въобще, но като влязохме в България отново, определено оплакнахме очите.

.: Къде могат да ви видят феновете през лятото?

СН: Нямам идея дали ще свирим през лятото въобще. Но това не е най-важното. Важно е да успеем да запишем каквото трябва по албума, да го довършим есента в Истанбул и да е на пазара през ноември.
Другата новина около нас обаче е, че MTV са харесали клипа и песента Sex in the morning, и съвсем скоро ще участва в World Chart Express!

Сподели.