Свидетел по делото на Michael Jackson лъже под клетва

Pinterest LinkedIn +

В заседание по делото за сексуално насилие над дете срещу Майкъл Джексън (Michael Jackson), братът на жертвата е заловен да дава лъжливи показания.

На кръстосан разпит, 14-годишният Star Arvizo е признал, че певецът не е показвал порно-списанието, представено като веществено доказателство.

Тийнейджърът е посетил за последен път ранчото Невърлендс през март 2003 г. В съда обаче, е потвърдил под клетва, че заедно с брат си са разглеждали брой на порно-списанието Barely Legal от август 2003. Объркан от несъответстващите дати, той е призанал лъжата си и в друго гражданско дело, в което родителите му съдят верига магазини.

До момента, Star Arvizo е единствен свидел по това обвинение срещу Майкъл Джексън за сексуално насилие над дете. Решаващи могат да бъдат показанията му, че два пъти е вижадал певеца да се самозадоволява, докато държи другата си ръка върху тялото на спящия му брат. Въпреки възражението на адвоката, че аларма се включва всеки път, когато някой доближи до спалнята на звездата, свидетелят настоява, че това не се е случвало.

Поради забраната за излъчване на делото в медиите, основните моменти в залата се пресъздават от актьори в телевизионно шоу по каналите Sky News и Sky One. В главната роля - на Майкъл Джексън - е актьорът Едуърд Мос (Edward Moss).
Сподели.