Световноизвестният DJ Tiesto идва в София

Pinterest LinkedIn +

След поредицата от клубни изяви на известни и почти неизвестни DJ-и, за първи път в България сет ще направи наистина най-големият в момента DJ в света - Tiesto. Датата е 27 май, а мястото - столичната зала "Фестивална".

Събитието ще е повече от сет, защото спектаклите на Tiesto са грандиозни, като освен страхотна музика, включват и изумителни ефекти.

В него ще участват някои от най-известните български DJ-и, а така също и изключителният хор от 32 деца - "Деца Орфееви" от град Котел, с които Тiesto е осъществил няколко записи и концерти в Европа.

Авторитетното списание "DJ Magazine" за трета поредна година обяви Tiesto за най-добър DJ в света, а вярната му публика го награди за легендарните 6-часови сетове и създаде митичен статус на един от най-изтъкнатите и обичани артисти.

Миналата година, той бе атракцията на официалната церемония по откриването на Олимпийските игри в Атина. Tiesto направи феноменален 90-минутен сет пред 70 000 души на стадиона и милиони телевизионни зрители.

Tiesto е роден в Бреда, Холандия, на 17 януари 1969. Започва кариерата си изяви в местните клубове. След като става най-известният DJ в родината си, решава да създаде собствена музикална компания. Започва да свири в различни точки на света в продължение на три години.

Прави дебют в САЩ, където издава албум с ремикси, в който е включено и епичното 11 минутно парче "Silence" със Сара Маклаклан. Парчето остава четири поредни седмици в Топ 10 на Великобритания и е в постоянната плейлиста на клубовете от двете страни на океана, достига №3 в класацията на Билборд и е признато за най-влиятелното парче на модерната денс сцена.

През ноември 2001 излиза "In My memory", първият албум, в който миксира оригинални композиции, утвърдени като клубни химни.

През изминалите две години, Tiesto прави невероятни ремикси: наред с "The Silence", е и Moby (с когото е бил на турне в Щатите), "Rain On Me" на Kane, както и ремикси на Kosheen, Faithless, Пол Оукънфолд (Paul Oakenfold), Skin. Прави изумителни лайв участия, които поставят нови стандарти в клубната музика.

Той е един от малкото DJ-и, които успяват да напълнят футболен стадион: събитието е в Арнхайм - 1 DJ, 2 грамофона, повече от 25 000 зрители, 8 часа истински клубен саунд от световна величина.

Мегахитът му "Traffic", включен в компилацията "DJ Zone" (Magic Records/Вирджиния Рекърдс) се нарежда сред най-излъчваните в световните радиостанции, застава на челни позиции в музикалните класации в целия свят и продължава да е сред най-пусканите хитове и днес.

2004 е емблематична година за Tiesto. Започва с голямо световно турне в Южна Америка, което включва концерти в Аржентина, Бразилия и Чили, следва Азия, с изпълнения в Китай, Виетнам и Япония. Свири в Северна Америка и страни като Русия, Англия, Испания и Полша. През лятото на 2004 той взривява Ибиса цели 11 вечери.

Междувременно, докато е на световно турне, Tiesto успява да завърши албума си "Just Be". Сред имената, взели участие в албума, са Кърсти Хокшоу, нашумелите в последно време Evanescence и британците Aqualung. От този албум е мегахитът "Love Comes Again", който е на челните места в севтовните денсчартове. Гост-вокал в песента е BT (Би Ти). Tiesto го представи в поредица успешни промо партита по целия свят. Едноименното парче разби класациите и денс клубовете по цялото земно кълбо.

През миналата година, Tiesto печели почти всички награди за денс музика, които съществуват и покори отново върха на "DJ Мagazine".

Наскоро Tiesto беше награден от датската кралица с орден, даван веднъж в годината за особено големи заслуги. Той е първият DJ, удостоен с този орден, за изключителния си принос за развитието на денс музиката.

Посещението на му в България е изключителен шанс почитателите на електронната музика да видят и чуят на живо DJ № 1 в света.

Билетите с цени от 20 до 30 лева (в зависимост от времето за предварителна продажба), ще се продават от 18 април (понеделник) в:

Билетен център - НДК,
"Фънкис Мюзикхол" - НДК,
Зала "Фестивална" (в деня на събитието),
в по-големите градове на страната,
в съседните балкански държави,
Онлайн.

Инфо: SME
Сподели.