Светльо Христов от "Академия Ку-Ку Бенд" е първият българин, минал кастингите на американския X-Factor

Pinterest LinkedIn +

Наскоро открихме бившата звезда от конкурса "Аз пея в Ку-Ку Бенд" и Five Stars Светозар Христов да си изкарва хляба като уличен музикант в САЩ. Е, въпреки това, се оказва, че Светльо съвсем не е изгубил амбициите си да се занимава професионално с музика дори и зад Океана.

Оказва се, че наскоро той е станал първият българин, преминал успешно кастингите на едно от най-популярните реалити шоута (не само в САЩ, но и по света) - X Factor. Продуцент на американското издание на популярното предаване е британецът Саймън Колуел, който съвсем наскоро премина "от другата страна на барикадата", след като първоначално се занимаваше с конкурентното American Idol.

За момента нашето момче е минало успешно цели три кръга и заедно с още близо 100 души чака решението от финалния етап дали да се яви за живото участие в новия сезон на X Factor, който ще се предава по цял куп телевизии от есента.

И докато стискаме палци Светльо да успее, той разкрива в страницата си във Facebook и пред Любомира Кривулева, че се е пробвал и в другото популярно музикално шоу America's Got Talent, но оттам не са го одобрили. На въпрос защо предпочита да си изкарва хляба като пее по улиците, признава, че има възможност да се изявява и по клубове, но там едва ли би могъл да изкарва същите пари - от 100 до 200 долара дневно.

Като сравним с възможностите в България, дали пък по стъпките му няма да тръгнат и други имена, за които навремето очаквахме да са новите звезди на родната шоубизнес сцена? Само времето ще покаже.


Сподели.