Студентските съвети поискаха културен център в Студентски град

Pinterest LinkedIn +

С благотворителен концерт в столичния Студентски град ще започне кампанията за изграждане на културен център.

Грандиозният концерт пред зала "Христо Ботев" в район "Студентски" ще даде начало на инициативата за изграждане на културен център в студентското градче, в който живеят над 20 000 студенти от цялата страна, обучаващи се в 7 висши училища.

Събитието е подкрепено лично от министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев.

Идейната концепция за осъществяване на концерта стартира от предаването "Ние", излчено по Българскат национална телевизия и по университетската телевизия "Алма матер" към Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Проектът е подкрепен от кмета на район "Студентски град", Националното представителство на студентските съвети в Република България и Съвета на ректорите. Младите, талантливи участници и студенти по поп и джаз пеене от Националната музикална академия ще се включат в развлекателната програма.

Ще участват още Кристиян Грънчаров от "Гласът на България", Дари Бракалова, Сергей Вардеварян, Анна-Мария Въртовска, Мина Сучева, Георги Чапанов, Ванеса Блажева, Христиана Сарафова, Витали Езекиев и специалното участие на Теди Кацарова и Уош МС.

Всички студенти и младежи могат да подкрепят инициативата с присъствието си на концерта, който ще бъде в петък, 13 октомври, пред зала "Христо Ботев" от 19 ч.

Националното представителство на студентските съвети подкрепя инициативата за културен център в Студентски град и изтъква, че тя е изключително необходима, тъй като на територията, на която е съсредоточена изключително голяма част от студентската младеж, липсва пространство за осъществяване на културни и творчески дейности. Този факт създава предпоставка студентите да търсят места за подобен тип дейности в други райони на София.

От организацията смятат, че студентите следва да имат избор и отговорните институции да толерират и насърчават изграждането на културни и общочовешки ценности сред студентската младеж, както и това да бъде прието за национална политика.

Сподели.