Стоян Янкулов и Елица Тодорова представят “Дръмбой”

Pinterest LinkedIn +

“Дръмбой” се нарича дългоочакваният съвместен албум на Стоян Янкулов и Елица Тодорова. Официалното му представяне ще бъде на 3 ноември в кино “Център”, от 19.30 часа.
Известният ни музикант свири в него на барабани, тъпан, перкусия и дръмбой (античен перкусионен инструмент, при който се използва специфична техника на звукоизвличане).

Елица Тодорова пее и свири на перкусия. Музиката и аранжиментите са на Стоян Янкулов. Гост-музиканти, участващи в някои от композициите са Иво Папазов – кларинет, Теодосий Спасов – кавал, Петър Ралчев – акордеон и Петър Янкулов – вокал.
Албумът е оформен изключително стилно и в съответствие с философията на проекта от Иво Христов.
Продуценти са Стоян Янкулов, Елица Тодорова и Иво Христов.

Стоян Янкулов е един от най-известните, не само у нас, но и в света, български барабанисти. Изключително разнообразен музикант, той свири както рок и традиционен джаз, така и фолклор, фюжън и експериментална музика.

Освен, че е свирил с най-добрите български джазмени, Стоян Янкулов е участвал в множество джазфестивали във Финландия, Белгия, Германия, Холандия, Франция, Турция, САЩ. Има съвместни проекти с Иво Папазов, Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Антоний Дончев, Симеон Щерев, Йалдъз Ибрахимова, Петър Ралчев, Анатоли Вапиров, както и с Боби Макферин, Карло Рицо, Корнел Хорват, Влатко Стефановски и мн.др.

Елица Тодорова започва да се занимава с музика още в детските си години. Завършва фолклорно пеене в гр. Котел, както и перкусия в гр. Варна и гр. София. Участвала е в хор “Космическите гласове на България”. Има съвместни концерти с много изявени български и чужди музиканти като Иво Папазов, Теодосий Спасов, Васко Василев, Памела Мей, Окай Темиз, Ямар Тиам и др. От две години работи съвместно със Стоян Янкулов.
Сподели.