Steven Spielberg и Peter Jackson с френска анимация

Pinterest LinkedIn +

Хитовите режисьори Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) и Питър Джаксън (Peter Jackson) ще работят по два от общо трите филма, които ще пренесат историите на анимирания френски репортер Тинтин и кучето му Милу на големия екран, предаде AP. Двамата ще бъдат и продуценти на лентата заедно с Катлийн Кенеди (Kathleen Kennedy).

Режисьорите са избрали три от общо 24-те книжки за Тинтин, написани от белгиеца Жорж Реми (Georges Remi), известен с псевдонима Ерже. Филмите ще бъдат създадени по специалната технология "хващане на движението", с която мимиките и жестовете на дигиталните герои се генерират от движения на актьори и се комбинират с компютърна анимация, за да се създадат максимално реалистични рисунки.

Подобна технология вече е била използвана от Питър Джаксън за направата на филма "Кинг Конг" и трилогията "Властелинът на пръстените". "Искаме приключенията на Тинтин да притежават реалността на истинските движения, а аз и Питър решихме, че ако заснемем филмите по традиционния начин с реални актьори, няма да предадем напълно характера на героите и света, който Ерже е създал", коментира Спилбърг.

Днес историите на Тинтин са най-скъпият комикс. Преди няколко години колекционер купи за 100 хиляди евро заглавната страница на оригиналното издание от поредицата "Черният остров". Днес дори черновите на Ерже струват скъпо, защото той държи на детайлите и не е оставял рисунката, докато не стане перфектна.

Тази година се навършват 100 години от рождението на автора на комиксите.
Сподели.