Stereo MCs купонясваха за трети път в София

Pinterest LinkedIn +

Британската хип-хоп формация Stereo MCs изнесе концерт пред повече от 2500 души в столичната зала "Фестивална". По време на третата си визита в София, бандата представи новия си албум Double Bubble и изпълни най-големите си хитове като Connected, Step It Up, Creation.

Въпреки че това е третото гостуване на популярната британска група в България, още при анонсирането на концерта събитието предизвика голям интерес в музикалните среди.

Месеци наред в интернет форумите и социалните мрежи феновете обсъждаха новия албум Double Bubble, а броени дни преди шоуто привържениците на Rob B и компания спореха за подробностите около предстоящия концерт.

Интересът към Sterеo MCs стигна до там, че музикантите бяха поканени да гостуват в танцувалното реалити Dancing Stars, където представиха новия си сингъл Black Gold.

Концертът в столичната зала започна без закъснение, в обявения час - 20:00 ч. Преди хедлайнерите Stereo MCs на сцената се качи българската група Leеpra DeLuxе.

Точно в 21:00 ч. пред българска публика излязоха Rob B, Owen If, Nick Hallam, както и двете беквокалистки - Cath Coffey и Rachel Birch. Култовият фронтмен Rob B загряваше в коридора подобно на футболен играч, тъй като явно се подготвяше за доста тичане по сцената.

Шоуто на Stereo MCs започна с The Here & Now от новия албум Double Bubble и продължи с още няколко актуални композиции. Още в самото начало на концерта публиката демонстрира, че е готова да подскача с Rob B до края на шоуто.

За съжаление на феновете, бирата на двата бара, разположени вътре в залата, свърши още със самото излизане на британските музиканти и се наложи феновете да утоляват жаждата си с безалкохолни напитки.

Stereo MCs не разочароваха и почитателите на по-старите си албуми с хитове като Connected, Deep Down and Durty и Step It Up. Сетът на британците завърши с новия им сингъл Black Gold.

Публиката призова на бис Sterеo MC's и музикантите се завърнаха на сцената, за да закрият концерта с хита Creation. Купонът продължи с официално афтърпарти в столичния клуб Escape с участието на Rob B, но вече в ролята на диджей. Гостуването на Stereo MCs в София бе по покана на София Мюзик Ентърпрайсис.

Сподели.