Стен Дамянов разкри тайните на "Просто Спас"

Pinterest LinkedIn +

След като белият заек с около 70 000 последователи във Фейсбук излезе от социалните мрежи и оживя и на хартия с нова вълнуваща история, беше време "Просто Спас" от Стен Дамянов да завилнее и из софийските улици.

На 27 септември 2018 г. с тематично "Pulp Fiction" парти над сто почитатели на дългоухия киселяк посрещнаха първите есенни дни по мед и зайци. След кратка анимация, римейк на популярния филм на Куентин Тарантино, балерината от балет "Арабеск" Антония Илиева и актьорът Йордан Върбанов пресъздадоха на сцената култовия танц на Ума Търман и Джон Траволта, за да накарат намръщения Спас да се усмихне. Малко след това Делян Момчилов ("Българите! Забравените постижения") призова на сцената с бурни овации и създателя на "Просто Спас" Стен Дамянов.

Оказа се, че за разлика от творението си, Стен може да се усмихва широко и не се притеснява да разкаже пред публиката повече любопитни истории около най-популярния си герой и да сподели мнението си за бъдещето на комиксите в България. Към компанията се присъединиха и Анани Борисов и Мартин Петров – партньори на Стен и създатели на Тони Патето.

Стен Дамянов сподели, че планира книжната история да продължи и е приготвил много изненади за почитателите на най-киселия заек в историята. В първото книжно издание на "Просто Спас" Спас отдавна е оставил зад себе си хубавите детски времена на невинни игри и забавления. Един ден обаче миналото го вика при себе си – стар приятел има нужда от помощ.

За беда, точно този приятел е твърдо уверен, че има на своя страна Бог, Националната лотария и четирилистните детелини. Все неща, които могат да вбесят Спас до крайност. А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще виси на косъм. 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.