Стефан Вълдобрев записва музиката за "Съдилището" със Загребската филхармония

Pinterest LinkedIn +

От началото на юни 2013 г. в Загреб текат записите на музиката, създадена от Стефан Вълдобрев за новия филм на Стефан Командарев "Съдилището". Двамата си партнираха и в създаването на една от най-успешните български ленти в последните години - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Вълдобрев започна своята работа по проекта още със стартирането на снимките. Специално написаната за "Съдилището" песен "Сняг над Сахара" звучи в една от първите заснети сцени между Ованес Торосян и Ина Николова.

"Филмът излъчва едновременно тъга и голяма сила на духа. Природните картини са изключително благодатни за инструментална музика", споделя композиторът.

"Съдилището" се прочу още преди излизането си на голям екран с екстремните снимачни условия и зрелищни локации в Родопите. Освен Торосян и Ина Николова във филма участват Христо Мутафчиев, Васил Василев-Зуека, Параскева Джукелова, Мики Манойлович, Асен Блатечки и др.

"Съдилището" е много сериозен и амбициозен проект. Най-взискателен съм към себе си – летвата е високо вдигната, след като до момента предишният ми филм получи 33 международни награди, като 9 от тях са награди на публиката, и най-вече след като бе сред полуфиналистите за чуждоезичен "Оскар", споделя Командарев.

Сподели.