Стефан Щерев: Шоуто "Падащи звезди" ще се отличава с гледната си точка

Pinterest LinkedIn +

Поводът да ви срещнем със Стефан Щерев е най-новата му роля и то не каква да е, а на ТВ водещ. От 2 ноември актьорът влиза в домовете ви от ефира на БНТ1 чрез хумористичното предаване "Падащи звезди". Не пропускайте шоуто, а сега вижте какво разказа пред Avtora.com самият Стефан Щерев...

Владимир Христовски: Кой сте вие?   

Стефан Щерев: Аз съм Стефан точка А Щерев. Една личност с прафамилна история, част от контракултурата на 90-те с театър 4ХС, част от живота на Сърбия, незалепващото парче от пъзела на мейнстрийма, свободен артист с проявления както на малкия, така и на големия екран, в проекти, които го вълнуват, човек с разнородни интереси и фокус върху креативността и изпълнителското творчество.

.: Разкажете ни за новия си проект "Падащи звезди"...

Стефан Щерев: "Падащи звезди" е телевизионно преживяване за цялото семейство. Един час, в който фокусът ще бъде върху тържествената част на грешките ни. Нито повече, нито по-малко.

.: И защо точно "Падащи звезди", а не "Изгряващи", например?  

Стефан Щерев: Падащата звезда има може би най-положителната конотация в съзнанието на хората. Житейски погледнато, това е моментът, в който всеки един от нас запазва минутка вътрешна тишина и си пожелава съкровени неща.

Метафорично погледнато обаче, падащата звезда символизира следа, диря, знак - все неща, с които този ТВ проект би се занимавал. Изгряващите звезди са обект на други телевизионни формати - там те пеят, танцуват и спортуват.

При нас те вече ще са личности от родния небосклон - артисти, политици, спортисти. Все хора, които по някакъв начин са оставили следа в съзнанието ни. Те ни интересуват. 

.: Как решихте от актьорската професия да преминете към продуцентската и режисьорската?  

Стефан Щерев: Как решихте, че съм "преминал" в друга професия? Аз все още съм актьор и изпълнител. В света на съвременните артисти тази мобилност между професиите е част от живота ни като артисти. Така най-добре успяваме да съчетаем интересите и компромисите, ако се налага да се правят.

.: Защо смятате, че българинът се нуждае от хумористично шоу?  

Стефан Щерев: Смятам, че когато се надсмиваме, има нужда да го правим с финес и необходимия хаплив "бон тон". В подобно огледало със съответната тържественост бихме погледнали откъм смешната страна на някоя голяма глупост.

.: С какво "Падащи звезди" ще се отличава от останалите предавания?  

Стефан Щерев: С гледната си точка.

.: Знаете ли, че когато в Google се изпише вашето име, излиза компания за обзавеждане на заведенияТова само по себе си не предизвиква ли някакви емоции у вас? Какво бихте казал?  

Стефан Щерев: Знам, разбира се. Нали аз съм я създал (смее се). Стефан Щерев е просто име. Стефан точка А Щерев е запазена марка.

.: Вашето пожелание към всички "Падащи звезди"?  

Стефан Щерев: Тези, които светят със собствена светлина, оставят ярка следа. По светлината им ще ги познаете.

Сподели.