Стартира музикалната инициатива "Live на Червения Диван"

Pinterest LinkedIn +

"Live на Червения Диван" е ежемесечна поредица от неочаквани акустични концерти на различни места в столицата - книжарници, магазини, паркове, както и други открити и арт пространства. Целта на инициативата е да срещне артистите с неподправената реакция на хора, които случайно попадат на техния концерт. Така всеки може да стане част от нещо неочаквано и различно – да се отклони за момент от посоката си и да послуша музика на живо от добре познати или нови изпълнители. За други това може да е среща отблизо с любимия им музикант или група.

Инициативата е различна от досега познатите live-изпълнения. Освен че ще разнообрази културния градски живот в столицата, тя дава на хората още една възможност да се забавляват и се доближава до световния образец, според който такива събития са ежедневие. Всеки концерт предоставя временно място, където можеш да послушаш музика на живо, да се срещнеш с приятели или да се запознаеш с нови хора.

Идеята за "Live на Червения Диван" е на музиканта Петко Славов, който стартира с първия концерт на 23 септември в книжен център Greenwich. Пред погледите на случайни посетители и фенове, Петко изпълни първия си сингъл "До края на света", съвместното парче със Свилен Ноев (Остава) - "Носталгия", "Само тя" - хит от времето на Homeovox, както и други парчета, които изпълниха книжарницата с настроение и приятна атмосфера.

Проектът се осъществява с подкрепата на Аделина Каспарянова (Radio Cafe), режисьора Мартин Илиев и оператора Добрин Кашавелов, които ще заснемат всеки пърформанс. Така по едно изпълнение от всички мини концерти от поредицата ще се качва в специален Youtube канал.

"Live на Червения Диван" е с идеална цел и ще насърчава и популяризира музиката на участниците. Инициативата е отворена към всички артисти, които искат да се включат с концерт, идеи и предложения. За месец октомври live ще направи актрисата и певица Людмила Сланева – Локо. Точните дата и място ще бъдат обявени допълнително.

Сподели.