Spiderman 3

Pinterest LinkedIn +

Година: 2007
Жанр: Екшън
Брой DVD: 1
Издател: Aktivision
Системни изисквания: 1GB RAM, 3 Ghz CPU
Платформа: PC, Xbox 360, PlayStation 3
Мултиплейър: Не

Itsy-bitsy spider...

Около големите филмови хитове винаги се е вдигало много медиен шум. А откакто ентъртейнмънт индустриите се гушнаха под ръка, се гарантира, че ако даден франчайз се окаже хитов, то веднага се появява и неговата гейм версия. Игрите по филми в общи линии са глупави, като рядко има изключения от правилото. Spiderman 3 е едно от тях.

Най-добрата Спайди игра

Спайдърмен игрите, излезли до момента, са прекалено много - дори и само да се изброят. Но като изключим тупалките, в които Питър Паркър и лазещото му по стени алтер его се появява, в последно време чисто Spiderman заглавията бяха забавни, но нещо им липсваше. Дребни, но не маловажни проблеми като неудобна камера или управление скапваха удоволствието от играта и само най-върлите фенове успяваха да добутат до края.

Spiderman 3 се опитва да промени това. Играта е екшън ориентирана. Сюжетът следва основната линия от филма, но го доразширява с множество странични историйки. Основното ви занимание е да се премятате от небостъргач на небостъргач в търсене на изпаднали в беда девици за спасяване и лошковци за наритване. Ще се сблъскате с едни от най-емблематичните врагове на спайди - Venom, Скорпиона и новия гоблин. Дотук звучи стандартно и доста банално. И е точно така, но всичко това е поднесено по един особено колоритен и автентичен начин.

Градът е огромен и жив, а визията му е смазваща. Играта напълно показва колко слабо всъщност е домашното ти PC и колко близо са игрите до фотореалистичната графика. Но успееш ли да си позволиш системните изисквания, то още първите няколко залюлявания между сградите може да ти спре дъха. Всеки един елемент е изпипан до перфектност и успява да пренесе атмосферата от филма директно на монитора ти. Контрастът между слънчевия град и хората, щъкащи като разгонени хлебарки по улиците му и тягостните подземия на канализацията и метролиниите са смазващи.

Така че ако искаш да се вживееш в ролята на Спайди - това е правилната игра. Играта с главно Ж!

Сайт: http://sm3thegame.com


Сподели.