Спешна пратка (Premium Rush)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 91 мин Режисьор: Дейвид Коп Сценаристи: Дейвид Коп и Джон Коп С участието на: Джейми Чънг, Джоузеф Гордън-Левит, Даниа Рамирез, Майкъл Шанън, Арън Твейт, Хийт Линдел, Лорън Ашли Картър и др. Екшън, трилър

За филма:

Дейвид Коп е еднакво добре познат на кинофеновете с работата си и като сценарист, и като режисьор. Негово дело са сценариите на касови хитове като "Паник стая", "Война на световете", "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп", "Ангели и демони" и "Мъже в черно 3". В ролята на режисьор Коп е създател на брилянтната екранизация по Стивън Кинг – "Таен прозорец" с Джони Деп, както и на комедията "Градът на духовете".

Главната роля в "Спешна пратка" е поверена на Джоузеф Гордън-Левит, когото публиката до неотдавна свързваше с хитовия комедиен сериал "На гости на третата планета". През последните няколко години обаче той се снима основно в кино продукции и то в изключително успешни заглавия като романтичната комедия "500 мига от любовта" на Марк Уеб, превърналия се в касов хит "Генезис" на Кристофър Нолан, миналогодишния "50/50" и в екшъна Looper с Брус Уилис и Емили Блънт, издаден по-рано тази година.

Актьорският състав на "Спешна пратка" е допълнен от Джейми Чънг, позната ни от комедиите "Дърти хлапета" и "Последният ергенски запой 2", Даниа Рамирез, която пък сме гледали в "Антураж" и "Американски пай: Отново заедно", и Майкъл Шанън ("Престъпна империя", "Проповедникът с картечница").

Историята:

Някъде в Манхатън един велокуриер (Джоузеф Гордън-Левит) приема поредната си спешна пратка. Съдържанието на плика, който трябва да достави обаче, се оказва повече от опасно и привлича вниманието на корумпиран полицай, готов на всичко, за да се добере до него. Резултатът е едно наистина бясно преследване из Ню Йорк.

Сподели.