Специален отряд рейнджъри на върха на американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Премиерният високотехнологичен екшън "G.I. Joe: The Rise of Cobra" застана на първото място в американския боксофис.

Стивън Сомърс (Stephen Sommers) е режисьор на продукцията, в която главните роли се изпълняват от актьорите Чанинг Тейтъм (Channing Tatum), Сиена Милър (Sienna Miller), Денис Куейд (Denis Quaid) и Джонатан Прайс (Jonathan Price). Събитията проследяват секретната правителствена програма G.I. Joe, която има за цел да спре милиардера Дестро да изстреля ядрени бойни глави. Специалният отдел рейнджъри е оборудван с хай-тек костюми и други технологии. Срещу тях застават Дестро и неговите тренирани убийци от престъпната организация Кобра. Рейнджърите от G.I. Joe разполагат с малко време преди света да потъне в хаос.


 
Второто място е за още един премиерен филм, който успя да влезе директно в класацията, след излизането си на голям екран. Биографичната драма "Julie & Julia" е режисирана от Нора Ефрън (Nora Ephron), която е и сценарист на продукцията. Големите имена на афиша са на Мерил Стрийп (Meryl Streep), Ейми Адамс (Amy Adams) и Стенли Тучи (Stanley Tucci). Сценарият разказва истинската история на две жени, които живеят в два различни века. Джулия е съпруга на дипломат, който е изпратен в Париж в края на 40-те. В продължение на години тя пише книга, в която събира рецепти от френската кухня. Джули живее в днешно време и решава в продължение на една година да приготви всички рецепти от книгата на Джулия.


Първият 3D филм на продуцента Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer) за три седмици успя да донесе чиста печалба от 26 млн. долара. "G-Force" е игрално-анимирана продукция, която проследява приключенията на четири морски свинчета. Те са специално обучени да изпълняват секретни мисии, като за целта са снабдени с всевъзможни технологични уреди. Тяхната първа задача е да неутрализират милиардера Сабър, който иска да унищожи света. Проблемите за малките агенти започват, когато програмата е прекратена и тях ги грози опасност да бъдат върнати обратно в зоо-магазина. Главните роли се изпълняват от Бил Наи (Bill Nighy) и Уил Арнет (Will Arnett), а Никълъс Кейдж (Nicolas Cage), Стив Бушеми (Steve Buscemi) и Пенелопе Круз (Penelope Cruz) участват с гласовете си.


Четвъртата позиция този уикенд е за филма на режисьора Дейвид Йейтс (David Yates) - "Harry Potter and the Half-Blood Prince". Даниъл Радклиф (Daniel Radcliffe), Ема Уотсън (Emma Watson), Майкъл Гембън (Michael Gambon) и Алан Рикман (Alan Rickman), изпълняват главните роли в шестата серия за малкия магьосник Хари Потър. Новата учебна година в училището Хогуъртс започва повече от вълнуващо за Хари, защото той има нов преподавател, а освен това попада и на книга, която е била собственост на мистериозния Нечистокръвен принц. В същото време силите на мрачния лорд Волдемор нарастват все повече и застрашават всички обитатели на Хогуъртс. Най-лошото тепърва предстои, защото Волдемор си е намерил нов последовател зад стените на училището.


Лидерът от миналата седмица "Funny People" пада с четири места надолу, но въпреки това продължава да се радва на добър зрителски интерес. Режисьор и сценарист на лентата е хитовия Джъд Апатоу (Judd Apatow). Действието в трагикомедията проследява кариерата на прочутия комедиант Джордж Симънс който научава, че има рядко заболяване на кръвта и му остава по-малко от една година живот. Въпреки лошите новини Джордж решава да продължи да работи, като освен това взима под крилото си младия комик Айра Райт. Той се оказва добър ученик, но най-важното за Джордж е, че в лицето на Айра успява да намери приятел за какъвто цял живот е мечтал. Адам Сандлър (Adam Sandler), Сет Роуджен (Seth Rogen) и Ерик Бейна (Eric Bana) изпълняват главните роли във филма.


Актьорите Джерард Бътлър (Gerard Butler), Катрин Хийгъл (Katherine Heigl) и Шерил Хайнс (Cheryl Hines) изпълняват главните роли в романтичната комедия "The Ugly Truth". Продукцията на режисьора Робърт Лукетич (Robert Luketic) се излъчва в 3000 щатски киносалона и разказва за сблъсъка на характерите на телевизионната продуцентка Аби и новия водещ на сутрешния блок Майк. Той е арогантен и директен, което не е по вкуса на Аби. От своя страна тя има проблеми с намирането на подходящия мъж в живота си, което не остава скрито за проницателния Майк. Въпреки първоначалната ненавист помежду си двамата откриват много повече общи черти, отколкото различия. Майк решава да й помогне с напътствия и съвети как да си намери мъж.


Дейвид Туои (David Twohy) е режисьор и сценарист на хорър-трилъра "A Perfect Getaway". Продукцията успя да влезе директно в боксофиса веднага след излизането си на голям екран. Главните роли се изпълняват от Стив Зан (Steve Zahn), Тимъти Олифант (Timothy Olyphant) и Мила Йовович (Milla Jovovich). Клиф и Сидни са младоженци, които прекарват медения си месец на Хавайските острови. Далече от цивилизацията те разбират, че по бреговете на островите вилнее убиец, който преследва само младоженци. Двамата се запознават с друга двойка като тях и скоро всички те стават обект на интерес от страна на серийния убиец. Съвсем скоро ги завладява всеобща параноя, защото последвалите събития ги карат да губят доверието помежду си.


Комедията "Aliens in the Attic" този уикенд се намира на осмото място. Младите актьори Картър Дженкинс (Carter Jenkins), Остин Робърт Бътлър (Austin Robert Butler) и Ашли Тисдейл (Ashley Tisdale) изпълняват главните роли в продукцията на режисьора Джон Шулц (John Schultz). Семейство Пиърсън заминава за лятна почивка заедно с децата си. В къщата, в която отсядат, започват да се случват странни неща, когато на покрива й кацат четири извънземни. Пришълците успяват да контролират съзнанието на възрастните чрез специално устройство, което обаче не действа на децата. По този начин децата от семeйство Пиърсън са в състояние да започнат битка с извънземните, за да освободят родителите си.Мистъри-трилърът "Orphan" е с участието на Вера Фармига (Vera Farmiga) и Питър Сарсгард (Peter Sarsgaard). Режисурата е дело на испанеца Хойме Колет Сера (Jaume Collet-Serra), а продуцент на филма е самият Леонардо Ди Каприо (Leonardо DiCaprio). Действието е фокусирано върху драматичната история на семейство Колман, които губят нероденото си дете. За да преодолеят психическото напрежение Джон и Кейт решават да осиновят деветгодишната Естер от близкото сиропиталище, но малко след това проблемите за тях започват с пълна сила. За да открие причината за случващото се, на младото семейство се налага да разучи миналото на Естер. Те откриват истината за нейното поведение, но за някои неща е вече късно.Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за комедията "(500) Days of Summer". Продукцията на режисьора Марк Уеб (Marc Webb) излезе на екран преди месец, но едва сега успя да влезе в класацията. Джоузеф Гордън Левит (Joseph Gordon-Levitt), Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel) и Джефри Арънд (Geoffrey Arend) изпълняват ролите в лентата. Техните персонажи са част от историята на Том, който по стечение на обстоятелствата изкарва прехраната си като пише поздравителни картички. Съдбата го среща с очарователната Съмър, в която той се влюбва неудържимо, но тя не желае сериозна връзка. В продължение на 500 дни двамата се опознават по един наивен и неочакван начин.

 

 

Боксофис класация на Северна Америка за периода 7 – 9 август:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "G.I. Joe: The Rise of Cobra" $ 175 млн. $ 56 млн.
2. "Julie & Julia" $ 40 млн. $ 20 млн.
3. "G-Force" $ 60 млн.

$ 86 млн.

4. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" $ 250 млн.

$ 274 млн.

5. "Funny People" $ 75 млн. $ 40 млн.
6. "The Ugly Truth" $ 38 млн. $ 69 млн.
7. "A Perfect Getaway" $ 14 млн. $ 6 млн.
8. "Aliens in the Attic"

$ 45 млн.

$ 16 млн.
9. "Orphan" $ 30 млн. $ 35 млн.
10. "(500) Days of Summer" $ 5 млн. $ 12 млн.
Сподели.