South Park: The Stick of Truth излиза в цензурирана версия в Европа

Pinterest LinkedIn +

Комедийната ролева игра на Obsidian Entertainment по култовия анимационен сериал South Park – South Park: The Stick of Truth – ще бъде издадена за PS3 и Xbox 360 в Европа, Средния Изток и Африка в цензурирана версия, обяви Ubisoft.

Решението е взето от компанията по "търговски съображения" и не касае PC версията на заглавието, което получи ограничителен рейтинг от PEGI 18+. Изрязани са седем сцени, всяка от които с времетраене 20 секунди. Сред тях са две мини игри, свързани с гинекологична процедура (по прекъсване на бременност) и с взимане на анални проби. Всяка от премахнатите сцени е заменена със статичен кадър и пояснителен текст, избран от създателите на South Park – Мат Стоун и Трей Паркър.

Предполага се, че основната причина за цензурирането на The Stick of Truth е строгият контрол върху съдържанието на игрите в Германия, където не важат рейтингите на PEGI, а действа независима комисия. Играта е цензурирана и в Австралия, която е пословична с консервативната си политика по отношение съдържанието на видеоигрите.


Сподели.