Sony Vaio Tap 20 - настолен таблет или сензорно РС?

Pinterest LinkedIn +

Ок, всички сме чували за таблети – то напоследък човек за друго и да иска, не може да чуе. Предполагам болшинството от вас са наясно с настолните РС-та, ноутбуците и останалите видове "персонални компютри". Гаранция обаче, че ако един ден се окажете лице в лице с Vaio Tap 20, доста време ще се чудите що за чудо е това точно.

По вид и форма тази нова мега джаджа на Sony много напомня на добре познатите ни таблети. С малката разлика, че диагоналът й е... 20 инча! И не, явно японците не са смятали той да се носи под ръка (или може би на гръб). Истината е, че Vaio Tap 20 е предназначен за настолна работа, като в комплект с безжична мишка и клавиатура е способен да замени спокойно едно настолно РС в ежедневната му работа у дома или в офиса.

Трябва да признаем, че като концепция и замисъл Tap 20 изглежда доста впечатляващо. Разбира се, устройството е по-дебело от стандартен таблет, но е значително по-тънко от близките до него all-in-one настолни компютри.

20-инчовият дисплей на Tap e с резолюция от 1600 х 900 пиксела и мултитъч (сензорна) повърхност, което го прави идеален за използване с новия Windows 8. От чисто хардуерна гледна точка - Tap е доста добре екипиран: процесор Intel Core i5 от последна генерация, 4GB оперативна памет и твърд диск с капацитет от 1 TB – никак не е зле за "хибридна" система.

Освен това моделът включва пълен комплект интерфейсни опции, в това число USB 3.0 портове, Bluetooth модул и слот за SD карти. Озвучаването е реализирано с помощта на интегрирана 2.1 аудио система S-Force Front Surround 3D, а на предния панел има вградена HD уеб камера за видео чат.

Така "дисекциран", Vaio Tap не изглежда чак толкова екзотично – по-скоро още едно превъплъщение на добре познатите ни all-in-one PC модели. Основният коз на системата е нестандартният, изключително стилен и впечатляващ дизайн, което никак не е малко, като се замисли човек.

В тези високотехнологични времена, когато домовете ни са буквално задръстени от компютърни устройства, малко "различност" определено може да привнесе нотка на оригиналност за всеки, който държи да бъде уникален.


Сподели.