Sony обяви PlayStation Vita TV и нова, олекотена версия на PS Vita (Видео)

Pinterest LinkedIn +

По време на своята конференция в Токио на 9 септември Sony Computer Entertainment Japan обяви нова версия на портативната конзола PS Vita, както и нова гейм система за игра в домашни условия.

Новата, по-лека и по-тънка Vita е наречена PS Vita 2000 и ще излезе на японския пазар на 10 октомври 2013 г. Новата конзола пък е наречена PlayStation Vita TV и ще дебютира в Страната на изгряващото слънце на 14 ноември 2013 г. И двете устройства нямат обявени дати за западните пазари, нито е направено официално изявление относно плановете за разпространението им извън Япония.

Ето и малко подробности за всяко от тях:

PS Vita 2000 е с 20% по-тънка от оригиналната Vita, която излезе в Европа и Северна Америка през февруари 2012 г. Тежейки само 219 грама, тя е с 15% по-лека от последната. PS Vita 2000 идва с 1GB вградена карта памет, достатъчна за съхранението на записите от играните на нея заглавия и по-малки като размер даунлоуди.    

OLED екранът на оригиналната Vita е заменен с LCD петинчов мултитъч дисплей със същите размери (960×544), възпроизвеждащ около 16 млн. цвята. Удължен е животът на батерията на Vita, който в новата версия ще бъде шест часа (в режим на игра).

Конзолата ще се предлага в шест цветови вариации – жълто, розово, бяло, сиво, лайм и светлосиньо – на цена 18 980 йени (145 EUR).

Sony планира да пусне на същата дата – 10 октомври – и нова карта памет с размер 64GB, чиято цена ще бъде около 70EUR, а цените на картите с капацитет 4GB, 8GB, 16GB и 32GB ще бъдат намалени (отнася се само за Япония).

PlayStation Vita TV е дори още по-евтино решение за геймърите със своята цена от 9954 йени (70 EUR) – около ¼ от цената на предстоящия PlayStation 4. Комплект, включващ PS Vita TV, контролер DualShock 3 и 8GB карта памет, ще се продава за 14 994 йени (малко над 100 EUR).

Базирана на хардуера на PS Vita, Vita TV представлява малка бяла кутия с размери 10 х 6 см, която се свързва с телевизор. За да играят посредством устройството, потребителите се нуждаят от Dual Shock 3 контролера на PlayStation 3, което означава, че или трябва да закупят споменатия по-горе bundle, или да притежават PS3.

Към момента на появата й на Vita TV ще могат да се играят около 1300 заглавия (някои Vita заглавия ще бъдат несъвместими с Vita TV поради специфичния си контролен сет, изискващ тъчскрийн, сензори за движение, камера и др.). В бъдеще чрез функцията Remote Play  ще могат да бъдат възпроизвеждани и PS4 игри.

Vita TV ще може да се свързва и с най-различни дигитални платформи като Hulu, позволявайки стрийминг на разнообразно видео съдържание.


Сподели.