Sony компенсира потребителите на PSN с безплатно съдържание

Pinterest LinkedIn +

Възстановяването на спрените сървъри на PlayStation Network и Qriocity ще започне до броени дни и ще се извършва поетапно, като се започне с гейминг, музикалните и видео сервизите, а едновременно с това бъдат предприети няколко стъпки за повишаване сигурността на данните на потребителите, информират Sony Computer Entertainment (SCE) и Sony Network Entertainment International в общо изявление.

Първата услуга, която предстои да бъде възстановена, е възможността за игра в мрежа от ползвателите на PS3 и PSP. Същите ще бъдат компенсирани за продължителната липса на достъп до PSN с безплатно развлекателно съдържание и различни абонаменти – всички регистрирани потребители ще получат безплатен достъп до PlayStation Plus за период от 30 дни, а заплатилите за такъв ще могат да го използват още 30 дни безплатно. Регистрираните абонати на Qriocity също ще се радват на един безплатен месец.

Веднага, щом PSN бъде пусната онлайн, автоматично ще се извърши софтуерен ъпдейт, изискващ от потребителите да сменят своите пароли, което ще могат да направят единствено от конзолите, чрез които са открили акаунтите си, или чрез имейл идентификация. Продължава разследването на пробива в сигурността на двата сервиза на Sony, при който бе усвоена информация от базата с личните данни на техните абонати.

Сподели.