Sony Ericsson S500i - типично качество и свежи дизайнерски решения

Pinterest LinkedIn +

Многогодишната традиция в дизайна и изработката на мобилни телефони се среща с Walkman технологиите на Sony за създаването на един перфектен телефон. По-малкото "братче" на W580i модела не му отстъпва с нищо, дори го превъзхожда по външен вид.

Подобно на Chocolate и Shine сериите на LG S500i размива границите между дивайс и моден аксесоар. Също като тях е слайдър. Също като тях е лек, лъскав и с почти огледална повърхност. Разликата обаче е в това, че е доста функционален и не малко мъже биха се зарадвали на стилната му елегантност. Все пак не се учудвайте, че рекламата му е насочена предимно към по-нежната таргет аудитория.

Типично за Sony Ericsson телефон и тук не се прави компромис с качеството на дисплея. Въпреки дизайнерските решения екранът на S500i е много по-голям от стандартните и е с перфектен баланс на контраста и цветовата гама. Използвана е огледална технология, която позволява екранът да е лесно "четим" дори и при пряка слънчева светлина и от широк ъгъл на гледната точка. Не е нужно погледът ви да е точно над него или пък да карате познатите си да въртят главите си в неестествени пози, докато им показвате снимките си. Високата разделителна способност пък премахва така дразнещия ефект на "зърнеста" картина, присъща за по-старите модели.


Разликата в качеството на дисплея между S500i и Samsung е наистина голяма.

Клавиатурата е много удобна, като е запазен типичния за марката кръгъл функционален бутон. Изработен от метал и пластмаса, той е удобен за навигация през менютата и издържа дори на "по-груба" манипулация. Което пък прави телефона подходящ не само за фините и дълги пръсти на момичетата. Но ако искате да ползвате активно телефона и за гейминг платформа, не ви препоръчвам ралита или други игри, в които рефлексите и бързата реакция са важни за успеха. Единственото, което не ми хареса, беше бялата светлина под цифровата клавиатура - предпочитам синьото.

Става наистина интересно, когато включите музика. Тогава целият телефон започва да променя цвета си от десетината светодиода, пресъздавайки ефекта от дискотека и давайки усещането за микро лазерно шоу в джоба ви.

Интересна е и батерията на телефона. Вместо литиево-йонна той използва литиево-полимерна, която е доста по-малка и лека и предлага стандартен живот на телефона. Но не очаквайте чудеса - при повече от 2-3 часа разговори на ден, придружени с активен браузинг и слушане на музика, ще се наложи да го презареждате всяка вечер.

Най-вероятно ще искате да си играете с него все по-често. Можете директно да го свържете към компютъра или принтера си за директна разпечатка на снимки. Ако искате да го използвате и за MP3 плейър, то максималната поддържана карта с памет е с обем от 2 GB - предостатъчно за 3-4 албума и любимия ви филм в DivX формат. Можете да го включите и към безжични bluetooth слушалки - истински рай, ако ви е писнало да се омотавате с кабелите на hands free-то ви.

Камерата на телефона е 2 мегапикселова и може да снима в следните резолюции: 1632х1224, 1280х960, 640х480. Качеството е много добро като за телефон, но все пак се усеща липсата на автофокус функция. Можете да направите и серия от снимки като времето от кадър до кадър варира между 2 и 4 секунди, за да се запамети снимката и да се приготви следващият кадър.

Можете да запаметите 1000 имена (2500 номера) в телефонния си указател. И заговаряйки за книги - във фирмения софтуер на Sony Ericsson S500i са включен RSS Feed, AccuWeather и Audible програмите. Първата ви позволява да настроите сайтове, от които искате да получавате заглавията на всички новини. Втората, след подходящи настройки, ви дава прогнозата за времето. А с третата можете да влизате в електронна библиотека, от която да сваляте книги. Естествено, присъства и програма за бърза и ефективна редакция на снимки и клипчета.

Както вече споменахме, телефонът има и MP3 плеър, поддържащ най-използваните формати, но не толкова добър в басовете. И все пак за решение 2 в 1 получавате достатъчно за парите си.Купи от: Plesio
Сподели.