Солистите на Covent Garden с концерт в София

Pinterest LinkedIn +

18 от най-добрите класически музиканти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон пристигат за първи път в София за Великденски концерт с изцяло класическа програма. Той ще се състои на 16 април в зала 1 на НДК, където ще прозвучат творби от Вивалди, Шостакович, Шопен и Моцарт.

Солистите на Ковънт Гардън (Covent Garden) са част от състава на Оркестъра на Кралската опера в Лондон, който се формира през 1946 под името Ковънт Гардън Оркестра. През годините оркестърът на Операта заслужено си спечелва славата на един от най-елитните и професионални оркестри за класическа оперна и балетна музика, работещи с най-големите имена сред диригентите.
 
Професионалният път на всеки от музикантите, които пристигат в София, е свързан с различни школи и течения в музиката и съчетава индивидуалната култура, националност и професионален опит на всеки един от тях.
 
Имената на част от тях са познати на българските меломани от соловите им концертни изяви – Сергей Левитин, Антон Холоденко, Ара Маликян, концерт майстор на Кралската оперета в Мадрид, записвал водещата цигулкова партия за филмовите продукции на Педро Алмодовар и албумите на култовата испанска група Чамбао, и Васко Василев.
 
Лидер на формацията, името на българския цигулар фигурира официално в историята на престижната институция като най-младия неин концерт майстор.
 
Заедно със солистите на сцената ще гастролира и пианистката Памела Никълсън (Pamela Nicholson), майка и мениджър на порасналото дете чудо Ванеса Мей (Vanessa Mae, на снимката).
 
Концертът се организира от Агенция Прима.

снимка YouTube
Сподели.