София става Куба! Започва 6-ти Латино фестивал!

Pinterest LinkedIn +

За шеста поредна година, BG Salsa Fiesta Team с подкрепата на Столична Община, организира тридневен Латино фестивал, който ще се проведе от 14 до 16 май в зала 3 на НДК и в Sofia Live Club.

Програмата включва световна премиера на танцов спектакъл, зрелищно шоу, импровизирани демонстрации, уъркшопове, тематични DJ партита и състезателна програма.

Повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много др.) ще се съберат на една сцена специално за събитието.


Ани и Аничи

Един от най-добрите латино танцьори в Ню Йорк - Хуан Матос, MTV танцьорът Сео Фернандес, хореографът на Дженифър Лопес и Марк Антъни, европейските шампиони по салса - латиноамериканците Ани и Аничи, най-аплодираната танцова група на всички световни латино фестивали Tropical Gem - са само част от атрактивните артисти, които пристигат у нас.


Хуан Матос

Благодарение на Столична Община, тази година всички деца под 16 години ще имат безплатен достъп и през трите дни на фестивала, а уроците за всички начинаещи ще са на символични цени отново благодарение на Общината.


Сео Фернандес

На 14 и 15 май в зала 3 на НДК ще бъде представена световната премиера на най-новия танцов спектакъл на холандския латино хореограф Ерик Лалта. Римската империя, римските богове и тяхното завещание са основната тема на спектакъла.


Tropical Gem

Като част от Фестивала ще бъдат проведени и квалификации за Световното първенство по салса, което ще се проведе през декември в Орландо, САЩ. Това е най-престижното състезание в света на салсата и е с награден фонд от 20 000 долара. В надпреварата "Купа България" ще се включат най-добрите български двойки редом с международни участници.

Сподели.