24 Април 2019, 05:31

Sofia Vinyl Fest ще събере търговци на плочи от цялата страна

Pinterest LinkedIn +

Първото издание на Sofia Vinyl Fest ще събере повече от 10 търговци на грамофонни плочи от цялата страна, както и истински колекционери и любители на стария аналогов звук. Базарът на грамофонни плочи ще се състои в събота, 6 октомври 2018 г., от 10:00 до 18:00 часа на терасата на галерия "Сердика" на Женския пазар в София и ще бъде със свободен вход.

"Организираме това събитие, за да покажем, че на територията на Женския пазар може да се случва и друг тип търговия, която да акцентира върху обмяната на знания и опит, да събере страстни колекционери на винили с обикновени любители и да ни помогне да не забравяме важните духовни ценности като музиката. Радвам се, че ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча, и сме амбицирани заедно с партньорите ни от клуб "Терминал 1" да го превърнем в традиционен", обясни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане" ЕАД – организатор на инициативата.

Приятната музика по време на 8-часовия търговски маратон ще осигуряват със сетовете си четирима от най-страстните почитатели на стария аналогов звук – пловдивският DJ и колекционер Skill, варненският DJ Mad Bear, както и софийските селектори Lazy Face и Rood.

Очаква се на събитието да присъстват истински колекционери на грамофонни плочи, сред които Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, и певецът Богдан Томов. Друг страстен почитател на винилите е и журналистът от "Дарик радио" и меломан Петър Севов. Колекционерите ще покажат както своята най-любима плоча от колекцията си, така и най-ценната си.
Сподели.