Social 50 еп. 24, или кои са най-популярните звезди в социалните мрежи?

Pinterest LinkedIn +

След цял месец под No.1 в новата класация на Billboard - Social 50, канадският тийн идол Джъстин Бийбър (Justin Bieber) се раздели с титлата си "Най-популярен артист" във водещите социални мрежи, така както през месец март допусна да изгуби лидерството си по брой импресии в YouTube за сметка на 13-годишната Ребека Блек (Rebecca Black), чиито 15 минути слава изглежда изтекоха.

Новият водач в групата на 50-те най-търсени, следвани, гледани и слушани звезди от световната музикална сцена в интернет пространството е Lady Gaga. Завръщането й на върха в класацията, която се компилира ежеседмично на базата на мониторинга на YouTube, Vevo, Facebook, Twitter, MySpace и iLike и определени математически изчисления, се дължи на оглушителната кампания около появата на втория й студиен албум, Born This Way, на 23 май. Тя включва издаването на 3 сингъла за 3 седмици през iTunes и стартирането на Gagaville Edition във Facebook гейм приложението Farmville.

Триседмичното лидерство на LMFAO в британския чарт за сингли с Party Rock Anthem и появата на новото им видео Teach Me How To Shuffle в YouTube пък обясняват дебюта на денс групата в Social 50 под No.39. Седмица след първото появяване на Beastie Boys в чарта под No.44, рап триото от Ню Йорк вече е под No.16, две места зад Дженифър Лопес (Jennifer Lopez), която също регистрира внушителен прогрес, благодарение на активността на феновете й в YouTube и MySpace.

Тази седмица от топ 10 отсъства Lil Wayne, който изгуби десетата си позиция в резултат на двойното увеличение в посещаемостта на Vevo директорията на Deadmau5, но истинският пример за загуба на популярност в социалните мрежи е Енрике Иглесиас (Enrique Iglesias), който се е смъкнал не с една или две, а с 36 позиции до Nо.43.

Сподели.