Snoop Dogg и Джаред Лето станаха съсобственици на Reddit

Pinterest LinkedIn +

Най-популярната платформа за обществени форуми в мрежата – Reddit – ще бетонира позициите си и вероятно дори ще премине на следващо ниво, ставайки още по-сериозен фактор в "играта" на социалните мрежи, след като успешно реализира кампания по финансиране в рамките на $50 млн.

Става дума за дялово инвестиране с рисков капитал, в което са се включили голям брой бизнес предприемачи и дори двама свръхизвестни представители на шоубизнеса – един от най-големите фенове на Reddit от самото създаване на платформата Snoop Dogg и носителят на Оскар и фронтмен на 30 Seconds to Mars Джаред Лето.

Сред останалите инвеститори в Reddit, благодарение на които сайтът ще заработи още по-ефективно с по-големи технически и човешки ресурси, включително на мобилния фронт (опитайте новото AMA приложение), са президентът на Y Combinator Сан Олтман и друга водеща фигура от същата компания (Джесика Ливингстън), съоснователят на PayPal Питър Чийл, основателят на Angel Investors и един от първите инвеститори в Google и Ask Jeeves Рон Конуей, Кевин и Джулия Харц от Eventbrite, Мариам Нафиси от Minted, и.д. изпълнителен директор на Reddit Ишан Уонг и др.
 

Може би не всички свързват името на Лето с технологичния бранш, но в действителност той вече няколко пъти инвестира в подобни компании. Така например той държи част от акциите на Robinhood – мобилно приложение за борсови операции, в което съвсем наскоро вложи част от парите си и Snoop Dogg. Последният, от своя страна, не е спирал да търси нови и нови бизнес възможности и хоризонти за увеличаване на благосъстоянието си и засилване влиянието си в света на развлекателната индустрия.
 

Нещо повече – той е член на общността на Reddit и обществен поддръжник на тази платформа от години, подвизавайки се под псевдонима Here_Comes_The_King. През своя профил той коментира ежедневно в най-различни теми в сайта, а освен това е модератор на форумите на общността r/trees, изповядваща, също като него, "религията" на марихуаната. Той неведнъж е домакинствал AMA сесии (Ask Me Anything) и дори честичко се включва в сесиите на други знаменитости с коментари и въпроси.

Сподели.