Смъртни присъди в САЩ ще се изпълняват с лекарството, убило Майкъл Джексън

Pinterest LinkedIn +

В САЩ за изпълнение на смъртните присъди ще бъде използван лекарственият препарат "Пропофол". Именно той стана причина за ненавременната смърт на Края на попа Майкъл Джексън, разтърсила света през 2009 г.

Със смъртоносна доза от "лекарството" ще бъдат приспивани завинаги престъпниците със смъртни присъди в САЩ, като за пръв път нововъведението ще бъде приложено в щата Мисури.

Срещу идеята вече се надигнаха лекари и юристи. Медиците са обезпокоени, че в екипа, изпълняващ екзекуцията, няма да има доктор, който да инжектира лекарството правилно. Според тях ако разтворът не бъде дозиран и поставен от специалист, осъденият може да изпита огромни страдания.

Юристите пък смятат, че използването на препарата за убийство на осъдени е неприемливо и някои от тях вече са подали съдебни жалби по случая.

Според последните официални версии за причините за смъртта на Майкъл Джексън става ясно, че по съвет на лекуващия си лекар той е приемал "Пропофол" против безсъние в продължение на години, но така и не се събудил, след като използвал твърде висока доза от аненстетика. Доктор Мъри беше осъден на 4 години затвор за убийство по непредпазливост.

Сподели.