След тандема Рей Музика-Грег Зесчак Кейси Хъдсън също напусна BioWare

Pinterest LinkedIn +

След близо 16 години в редиците на BioWare режисьорът на Star Wars: Knight of the Old Republic и трилогията Mass Effect Кейси Хъдсън обяви, че напуска компанията, воден от необходимостта да направи драстична промяна в кариерата и живота си към по-добро.

Оттегляното му става факт две години след раздялата на BioWare с двамата основатели на компанията – Рей Музика и Грег Зесчак, в резултат на която Хъдсън се превърна в още по-централна фигура в BioWare.

Кейси Хъдсън не разкрива какви са плановете му за обозримото бъдеще, но прави кратък анализ на настоящата ситуация в BioWare по отношение на проектите, които в момента се разработват от компанията.

"Поставянето на основите на нашето ново IP в Едмънтън приключи и екипът е готов да продължи с предварителната продукция на това заглавие, което според мен ще предефинира разбирането за интерактивно развлечение. Работа по следващата Mass Effect игра напредва с пълна пара и вече имаме готови игрални билдове, които са неопровержимо доказателство, че тази игра ще бъде най-добрата от поредицата. Продукцията на Dragon Age: Inquisition е към своя край и смея да твърдя, че тази игра е една от най-красивите, които съм виждал".

Казано накратко, Хъдсън смята, че не би могъл да избере по-подходящ момент за напускането си, без това да разстрои организацията и темповете на работа в компанията.

Сподели.