Слаб дебют за Rock of Ages с Том Круз и That's My Boy с Адам Сандлър в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Въпреки появата на две нови кино продукции с участието на едни от най-известните имена на Холивуд - Rock of Ages с Том Круз в образа на рок звезда от 80-те и That's My Boy с Адам Сандлър, непроменени спрямо предишното издание на боксофис класацията на Северна Америка остават както първата позиция на Madagascar 3: Europe's Most Wanted, така и втората на Promеtheus.

Анимационният блокбъстър за европейското приключение на няколко диви животни, избягали от американски зоопарк, инкасира нови $35.5 млн. от продадени билети през уикенда и общо $120.5 млн. в касата на Dreamworks от премиерата си в САЩ на 8 май.

За да завърши отново на втората позиция, на която дебютира, за sci-fi трилъра Promеtheus на Ридли Скот се оказа достатъчна сумата от $20.2 млн., с която общият размер на приходите й достигна $89 млн. (за САЩ и Канада).

Филмът, чийто сюжет проследява откритието на група учени, свързано с човешкия произход, излезе в САЩ и Канада една седмица след появата си по големите екрани в голяма част от света, включително в България, където инкасира близо 310 000 лв.

След като оглави американския боксофис преди половин година с четвъртия филм от касовата поредица Mission: Impossible, Ghost Protocol, който бе обявен за петият най-доходоносен на 2011 г., Том Круз не успя да повтори това постижение с кино адаптацията на бродуейския хит Rock of Ages.

Освен него в лентата, погълнала бюджет от около $75 млн., участват Алек Болдуен, Ръсел Бранд, Браян Кранстън и Катрин Зита-Джоунс, редом с изпълнителните на главните роли Джулиан Хю и Диего Бонета. Филмът стартира с приходи от едва $15.1 млн., но Warner Bros. разчитат тепърва да привлекат в залите мъжете под 25-годишна възраст, залагайки на добрите отзиви от страна на критиката и публиката, която вече го е гледала.

Що се отнася до That's My Boy, според статистиката дебютният му боксофис от $13 млн. е най-слабият за филм с участието на Адам Сандлър от издадения през 1996 г. Happy Gilmore насам. Columbia Pictures е инвестирала около $65 млн. за продукцията му, а като основна причина за слабата посещаемост на първите му прожекции в САЩ и Канада се посочва "R"-рейтингът му, възпрепятстващ лицата под 17-годишна възраст да го гледат без придружител.

Сюжетната му фабула е изградена около абсурдния факт, че когато е едва 12-годишен, героят на Сандлър става баща, и 20 и няколко години по-късно решава, че единствено порасналият му син (Анди Самбърг), в когото не поддържа контакт, стои между него и пълния му банкрут.

Три седмици след премиерата си, на четвъртата позиция в боксофис класацията между на Rock of Ages и That's My Boy е поставена екранизацията на приказката за Снежанка с Кристън Стюарт и Шарлийз Терон - Snow White and the Huntsman, чиито общи приходи от прожекции в Северна Америка вече възлизат на $122.6 млн. Филмът е сред най-гледаните и доходоносни и в България, заемайки второ място след Madagascar 3.

След сравнително кратък престой в топ 10 на американския боксофис, от него този уикенд са изпаднали високобюджетният екшън Battleship и комедията The Dictator, а във втората половина на челната му десетка се нареждат Men in Black 3, The Avengers, The Best Exotic Marigold Hotel, Moonrise Kingdom и What to Expect When You're Expecting.


Сподели.