Скандално! Облепиха кофи за боклук с плакати на Невена Коканова

Pinterest LinkedIn +

Броени дни, след като на българския книжен пазар излезе книгата "Коя съм..." на журналиста Георги Тошев, посветена на покойната актриса Невена Коканова, положителната иначе ПР акция се оказа с риск да бъде провалена.

Причина за възникнало гражданско негодувание бяха рекламните плакати на книгата, залепени върху...контейнери за смет.

"Аз съм втрещен от тази новина. Не мога да повярвам, че тези плакати са били разлепени върху кофи за боклук", каза за Avtora.com журналистът Георги Тошев.

"Веднага след официалната премиера на книгата, аз заминах за Куба, където и в момента снимам нов филм, така че не знам нищо по въпроса" , обясни Тошев.

Герги Тошев е автор и на документалния филм за Невена Коканова "Аз коя съм", чиято премиера се състоя на 7 декември в Дома на киното в столицата.

"Наистина нямам никаква представа как се е случило всичко това, нито по какъв начин са били разлепени всички тези плакати", каза още бившият водещ на "Другата България".


Кофи за боклук осъмнаха облепени с плакати на Коканова току до сградата на МВР на пл. "Възраждане" Снимка: Avtora.com

Книгата-албум "Коя съм.." се разпространява на книжния пазар от издателство "Импулс". Изданието включва разкази на близки до актрисата колеги и приятели, непубликувани архивни снимки на Невена Коканова, както и компактдиск със запис от спектакъла "Прекрасната от Амхърст".

"Този случай е изключително неприятен и аз искрено съжалявам, защото самата книга е прекрасна и е написана за прекрасна личност, каквато е Невена Коканова", каза за Avtora.com Антонина Николова от издателство "Импулс".

"За съжаление обаче, не мога да държа отговорна фирмата, заела се с разпространението на плакатите, наела от своя страна хора без всякакво възпитание, които са решили, че от кофите плакатите се виждат по-добре ", допълни Николова.

"Нашата поръчка беше тези плакати да бъдат залепени на местата, предназначени за такива, около театри, кина - навсякъде, където Невена Коканова присъства като образ", каза още Антонина Николова

Сподели.