Скандал със сингъл N1 в Европа “Dragostea Din Tei”

Pinterest LinkedIn +

“Dragostea Din Tei” на румънската сензация О-Зоун е най-продаваният сингъл в момента в Европа по данни на “Билборд”. Тази седмица песента е под номер 1 в шест държави на Стария континент – Австрия, Холандия, Норвегия, Швейцария, Франция и Германия - което автоматично я поставя на първата позиция в обединената класация за продажби на Европа.

Така хитът на О-Зоун изпреварна звезди като Ъшър и Бритни Спиърс. Освен това “Dragostea Din Tei” e на осмо място в класацията на Великобритания, а в Испания и Белгия е на второ (в Англия песента не излиза от месец и половина от Топ 10 и вече е сред най-продаваните сингли на годината). Забавният и динамичен клип на “Dragostea Din Tei” се върти честo по големите музикални канали, включително и по MTV.

В Топ 10 на Италия междувременно влиза вторият сингъл на бой-групата – “Despre Tine”. Нека да ви припомним, че световният успех на момчетата тръгна именно от Италия в началото на годината. В останалата част от Европа “Despre Tine” ще бъде издадена в края на септември и със сигурност ще затвърди успеха на О-Зоун.

Междувременно излезе дебютният албум на румънската група “Disco-Zone”, който съвсем скоро ще се появи и на българския музикален пазар, издаден от “Ка Мюзик +”. В Румъния дискът излиза през миналата година и до момента е продал над 250 000 копия, което е рекорден тираж за Румъния.

Тук е моментът да направим едно съществено уточнение: оригиналът на “Dragostea Din Tei” е на О-Зоун. Самата песен е написана от Дан Балан – единият от тримата членове на групата. Версията на песента, която се изпълнява от Хайдучи е незаконна и повечето европейски медии вече отказват да я въртят. Продуцентите на злощастната девойка чуват случайно румънският хит и решават да го запишат наново без да поискат каквото и да е разрешение. На всичкото отгоре девойката, която се крие зад псевдонима Хайдучи е румънка, която живее в Италия.

В момента въпросната Паола е персона нон-грата в родината си, тъй като местните медии я заклеймяват като “крадла”. Самите румънци са погнусени от безсрамната кражба и никъде в Румъния не може да чуете версията на Хайдучи.

Инфо: KaMusic+
Сподели.