SimpleWash - време е за пролетно почистване на Facebook

Pinterest LinkedIn +

Макар че се появи онлайн през 2004 г., социалната мрежа Facebook придоби популярност най-вече и основно през последните 3 години. Което означава, че много от потребителите й (особено у нас) присъстват в нея минимум от година и повече.

За това време животът на всеки преминава през десетки промени и сътресения – кои по-големи, кои драстични като смяна на работа, раздяла с любимия или приятелите. И всичко това - по един или друг начин - става част от вашата лична Facebook история.

История, която често е обемиста, все по-трудна за проследяване с времето, но за сметка на това твърде постоянна и открита за всеки, решил да ви проучи с едно бързо търсене в Google.

Много често някои от нещата, които сте споделили на вашата Facebook стена в миналото, днес вече са неудобни, остарели или дори злепоставящи. Едва ли искате например новото ви гадже да изрови снимки с бившите, които сте постнали преди две лета.

Или потенциалният ви нов работодател да разбере само с един поглед във Facebook профила ви, че довчера сте работили за конкуренцията.

Подобна информация, разбира се, можете да премахнете и редактирате от страницата си и сами, но не и без да платите висока цена в загубено време, ровене сред десетки, дори стотици постове назад в дебрите на Facebook и ръчно отстраняване на всяка една малка подробност, която смятате, че ви злепоставя или компрометира.

В такива моменти сигурно ще си мислите колко удобно би било, ако Марк Зукърбъг и компания просто се бяха сетили да добавят към социалната си мрежа опция за подробно търсене по зададен ключ.

Е, както се казва, като не са се сетили те, някой друг го е направил. В случая добрите момчета и момичета от SimpleWash – безплатна онлайн услуга, която трудно може да се класифицира по друг начин освен като Facebook търсачка.

Достатъчно е след като заредите страницата й, да се логнете с вашия Facebook профил (между другото, поддържа се и Twitter) и след това да потърсите информацията, която ви е необходима.

Интерфейсът на услугата е изключително изчистен и прегледен и с него се работи повече от лесно – който е използвал Goggle, едва ли ще има проблем да се справи с него.

След като пуснете търсене, SimpleWash ще ви покаже резултатите, подредени по категории – Timeline, Снимки, Стена и изобщо всички добре познати елементи на всеки Facebook профил.

След което можете спокойно да изтриете или редактирате откритата информацията, която сметнете за ненужна или неактуална.

Сподели.