Симфонията на Серж Танкиан вече и у нас

Pinterest LinkedIn +

Албумът Elect The Dead Symphony на бившия фронтмен на System Of a Down - Серж Танкиан (Serj Tankian) вече е на българския музикален пазар.

На 16 март 2009 година носителят на "Грами" излезе на сцената на Оукланд Таун Хол в Нова Зеландия, за да направи една различна интерпретация на дебютния си самостоятелен албум Elect the Dead.

Резултатът, записан под акомпанимента на Оукландския филхармоничен оркестър с HD качество от шест различни камери, е озаглавен Elect the Dead Symphony.

"Бях изключително вдъхновен от възможността да направя нов аранжимент на парчетата си от Elect The Dead за оркестралното им изпълнение под акомпанимента на Оукландската филхармония", казва Танкиан."Аранжиментът в албума е доста по-различен, освен това той включва и бонус парчета, които никога досега не са изпълнявани на живо", казва още музикантът.

Двете бонус песни в Elect The Dead Symphony са Gate 21 и The Charade. DVD-то представя и кадри зад кулисите, както и интервюта с Танкиан и част от музикантите от Оукландския филхармоничен оркестър.

Всички парчета в албума са оркестрирани от самия Серж, а аранжиментът, пригоден за оркестър от 70 музиканти, е дело на новозеландския композитор Джон Псатас (John Psathas).Траклист на Elect The Dead Symphony:

1. Feed Us
2. Blue
3. Sky Is Over
4. Lie Lie Lie
5. Money
6. Baby
7. Gate 21
8. The Charade
9. Honking Antelope
10. Saving Us
11. Elect The Dead
12. Falling Stars
13. Beethoven’s C**t
14. Empty Walls

Сподели.