Сигърни Уивър обвини журито на Оскарите в сексизъм

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Сигърни Уивър (Sigourney Weaver) нападна остро членовете на Киноакадемията за избора им при разпределението на тазгодишните Оскари.

Според актрисата, която изпълнява една от главните роли в революционния блокбъстър "Аватар", основната причина поради която Джеймс Камерън (James Cameron) бе пренебрегнат в категориите за най-добър филм и режисура е... сексизъм.

"Знаете ли какъв е основният му пропуск?! Джеймс няма гърди. Това е единствената причина, поради която той не получи Оскар в битката с бившата си съпруга Катрин Бигълоу. Просто от Академията решиха да се направят на оригинални и да я превърнат в първата жена, печелила Оскар за режисура.

Нямам нищо против The Hurt Locker, но той е на светлинни години от Avatar. Явно сега има нова мода - да се награждават филми, които никой не гледа", не спести критиките си Уивър.

С последното тя намекна за абсолютния финансов провал на военната драма, която до момента е грабнала цели... 40 милиона долара приходи в световния боксофис при бюджет от 15. За сравнение първият 3D филм в историята на киното може да се похвали с 2 милиарда и 708 милиона долара печалба от екраните в цял свят.

Виж снимки от Avatar >>
Роналдо и компания във футболния тим на Avatar >>
Най-яките блокбъстъри през 2009 година >>
Всички победители на Оскарите тази година >>
Десет куриозни факта в историята на Оскарите >>
Виж снимки на звездите от червения килим, официалната церемония и партито >>

Сподели.