Сянката

Pinterest LinkedIn +

У нас излиза завлядяващият трилър на Робърт Харис, по който Роман Полански снима новия си филм The Ghost Writer, чиято премиера ще бъде на 60-то издание на фестивала в Берлин.

Негов главен герой е професионален писател в сянка – човек, който пише за и от името на известните без да разкрива собственото си лице.

Принуден да работи със залязващи рок звезди и загубили популярност политици, той приема ентусиазирано предложението да напише мемоарите на британския министър-председател, неотдавна напуснал Даунинг Стрийт.

Освен невероятно високия хонорар то включва и пътуване до прочут курорт на богаташи близо до Бостън, престой в разкошната вила на медиен магнат и контакти с хора, определящи съдбата на света днес.

Само след няколко дни обаче писателят осъзнава, че е направил ужасна грешка. Предшественикът му Макейра, работил по същия проект, е загинал при доста загадъчни обстоятелства.

А от миналото на бившия министър-председател изплуват тайни, които застрашават не само доброто му име, но и живота му. Зловещи тайни, които могат да убиват...

"Сянката" се издава от Обсидиан.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.