Showtime поръчват пилотни епизоди на два ситкома

Pinterest LinkedIn +

Showtime, които вече имат няколко изключително успешни драматични сериала - Homeland, Masters of Sex и Penny Dreadful, очевидно са решили, че е време да се насочат и към комедийния жанр. Засега са се спрели на два доста обещаващи проекта, чиито пилотни епизоди са поръчали - Roadies и Crazy Ex-Girlfriend.

Roadies е ситком на отличения с "Оскар" режисьор и сценарист Камерън Кроу (Cameron Crowe), когото повечето от вас вероятно свързват с хитови ленти като Jerry Maguire, Almost Famous и We Bought a Zoo. Както подсказва заглавието, историята се върти около сценичния екип и работата зад кулисите на рок турне.

Кроу е известен с любовта си към рок музиката и дори е работил като рок журналист през седемдесетте. Един от продуцентите на проекта заедно с Кроу е Джей Джей Ейбрамс (J. J. Abrams), според когото Roadies е сред най-добрите творби на Кроу до момента.

Сценарист и продуцент на другия нов проект - Girlfriend - е Алин Брош Маккена (Aline Brosh McKenna), най-известна като сценарист на хитовия The Devil Wears Prada. Режисьор на пилотната серия ще бъде Марк Уеб (Marc Webb), а в центъра на сюжета е адвокатка, която напуска Ню Йорк и успешната си кариера и заминава за Калифорния в търсене на истинската любов. Главната роля е поверена на Рейчъл Блуум (Rachel Bloom).

Сподели.