Шест български групи изпълзяха за “Оne day overground”

Pinterest LinkedIn +

Шест български групи свириха вчера пред паметника на съветската армия в София. Фестивалът, под надслов “One Day Overground”, символично или не беше разположил сцената си на стотина метра от новострящата се спирка на софийското метро (aнгл. метро - underground).

На сцената от 19:00 до 22:00 часа по реда на поява им се изявиха групите: As Soon As Possible, EX, Сепуко 6, Пропаганда, Кълн и Fyeld. 

В половин часовите сетове на иначе най-общо казано свирещите метъл групи, участие записаха и музиканти, свирещи на български фолклорни инструменти: гайда, тамбура, тъпан, кавал. Пропаганда дори бяха направили песен специално за фестивала с участието на народна певица.


Фронтменът на Сепуко 6, Ангел Каспарянов, се завърна в България, след като прекара близо 2 месеца в Доминиканската република като специален пратеник на бТВ в отразяването на Survivor BG Снимка Avtora.com

Фестивалът е спечелил конкурс на „Фонда за подкрепа на дебютни проекти в областта на съвремените изкуства и култура” на фонд ”Култура”, Щвейцарската културнапрограма, Гьоте институт София и Фондация Култ.БГ. Над 2500 младежи посетиха събитието в центъра на София.


Fyeld закриха първия Оne day overground фест Снимка Avtora.com

Сподели.